Ana Maria Cajner: Lagerfeld je prema meni bio jako ljubazan

Piše: Tea Jurišić, Zagreb
Objavljeno 16.04.2013.

0

Ana Maria Cajner

Ana Maria Cajner

Jedna od najsjajnijih zvijezda nove generacije hrvatskog modelinga za CroModu otkriva kako je bilo surađivati s Lagerfeldom i globalno popularnim manekenskim figurama poput Care Delevingne i Lindsey Wixson

CroModa: Maria, nakon što si u vrlo kratkom vremenskom roku nakon osvojila domaću modnu scenu, potpisala si ugovor s prestižnom agencijom Women Management. Kakvi su tvoji dojmovi?

Ana Maria Cajner: Zapravo još nisam potpuno svjesna svega. Mogu reći da mi je donedavno rad u Parizu bio san i divan je osjećaj kad ti se to i ostvari.

Cara Delevingne je strašno hiperaktivna i simpatična cura. Rekla mi je da bi htjela doći u Hrvatsku!

Tik nakon potpisa ugovora dobila si prestižan angažman (snimanje video-filma sa Lagerfeldom), možeš li nam reći nešto više o tome? Kako je bilo raditi s velikim dizajnerom poput Karla?

- Prvenstveno moram reći da je to bio video koji sam radila za modnu kuću Chanel povodom njihove stote godišnjice. Snimanje je osmislio i nadzirao sam Lagerfeld. Radila sam s vrhunskim modelima (ujedno i Karlovim miljenicama) poput Care Delevingne, Lindsey Wixson, Aymeline Valade i Ming Xi.

Lagerfeld je prema nama bio jako ljubazan i nasmiješen, no kada je nervozan baca smiješne komentare. Možda i više od samog Karla dojmila me se Lindsey Wixson - jako je posebna i moram priznati da nisam mogla skinuti pogled s nje. A za Caru vam mogu reći da je strašno hiperaktivna i simpatična cura. Rekla mi je kako bi htjela doći u Hrvatsku, jer je čula da imamo sjajne festivale.

Ana Maria obožava Pariz i Victoriju Beckham

Ana Maria obožava Pariz i Victoriju Beckham

Kako je točno započela tvoja manekenska karijera?

- Još prije par godina u jednom me kafiću uočio suradnik moje sadašnje agentice Tihane Harapin Zelepugin i odmah mi je dogovorio susret s njom. Kako se tada nisam mogla aktivno baviti modom, sve sam to ostavila sa strane. Tek prije godinu dana osjetila sam da je došlo pravo vrijeme za mene, pa sam odlučila kontaktirati Tihanu. Tako je sve i krenulo.

Koji je prvi inozemni angažman koji si dobila i kakve uspomene vežeš uz njega?

- Prvi strani posao bila je revija za Issa London, koju sam radila u Monaku. Bilo mi je super vidjeti kako funkcionira posao izvan granica Hrvatske i mogu vam reći da mi se jako svidjelo, tako da sam nakon toga ozbiljnije počela planirati svoj odlazak 'vani'.

Koje su razlike u modelingu u Hrvatskoj i svijetu? Možeš li napraviti malu usporedbu na osnovu vlastitog iskustva?

- Hrvatsko tržište je još malo i nerazvijeno, dok je vani to biznis. Kod nas se to doživljava više kao hobi i ljudi se modom bave iz ljubavi, a ne da bi se 'obogatili'. Vani je to sve puno ozbiljnije i složenije, tržište je veće i ima puno više poslova.

Što više voliš - snimanja ili modne revije?

- Podjednako. Općenito stvarno volim svoj posao!

Chanel i Dolce & Gabbana prvi su izbor Ane Marie Cajner

Chanel i Dolce & Gabbana prvi su izbor Ane Marie Cajner

Imaš li kakve modne uzore?

-  Obožavam Victoriju Beckham!

Koji te grad oduševljava svojim street-style kombinacijama?

- Pariz! Potpuno je drugačiji od Zagreba.

Omiljeni domaći i svjetski dizajneri?

- Od domaćih dizajnera obožavam Envy Room i Zigmana, a jako mi se dopai i dizajn Manuela Maligeca. Od svjetskih su mi najdraži Elie Saab i Saint Laurent Paris.

Da možeš birati kozmetičku kuću - čije bi zaštitno lice bila?

- Da mogu birati - izabrala bih Chanel i Dolce & Gabbanu.

Kako provodiš svoje slobodno vrijeme?

- Što se tiče Pariza - kada ne radim dane provodim po castinzima upoznavajući potencijalne klijente. Ono malo slobodno vremena koje imam provodim sa svojim cimericama; uživamo u razgledavanju muzeja i šetnjama Parizom, koji je zbilja predivan.

Ana Maria najčešće kupuje u high-street dućanima

Ana Maria najčešće kupuje u high-street dućanima

Što si naučila o sebi otkad si u ovome poslu?

- Naučila sam se dobrom stavu prema klijentima, poslu i tom jednom prijeko potrebnom profesionalizmu. Bitno je i spomenuti da sam naučila biti jako strpljiva, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazim.

Imaš li neke posebne beauty rituale?

- Imam! Na kožu i kosu moram baš paziti, jer ona jako pati zbog mog posla. Koristim samo Chanel hydra beauty creme i preparate moje drage kolegice Lane Petanić, koja izrađuje prirodnu kozmetiku pod imenom LunaLine. A za kosu samo Kerastase.

Kako bi opisala vlastiti stil?

- Casual chic, ovisan o raspoloženju. Bitno mi je da se osjećam ugodno.

Jesi li šopingholičarka, trošiš li puno na odjeću i gdje najčešće kupuješ?

- Volim kupovati, no ne smatram se šopingholičarkom: Sve je u granicama normale. I ne patim na brandove, najčešće kupujem u high street dućanima poput Manga i Zare.

Na kakvu poslovnu ponudu ne bi nikad pristala?

- Na nemoralnu!

Za kraj - imaš li možda još koju strast osim mode?

- Volim kuhati.


VIŠE O TEMAMAAna Maria CajnerTalia ModelmodelingmanekenstvoKarl LagerfeldWomen ManagementCara DelevingneLindsey Wixson
Povezano