Interview @ CroModa.com: The Best of 2009

Piše: CroModa.com
Objavljeno 27.12.2009.

0

U 2009. godini za CroModu su govorili Kristina Šitum, Nina Šklempe, Maja Hrastinski, Danijela Dvornik, Damjan Jacić, Ema Krot, Anita Ðuzel Narany, Ivana Korab, Žanamari Lalić, Pablo Solano, Alvaro Reyes Acebal, Tatjana Šarić, Petar Knežević, Nina Varga, Marija Koprtla, Barbara Tomašić, Sanja Jakupec, Nevena Dujmović, Iggy Popović, Tony Luke Kocherry, E-Base, Martina Felja, Marjolijn de Groot, Helena Babić i Sayon Bangoura. Izdvajamo 15 zanimljivih izjava.

U 2009. godini za CroModu su govorili Kristina Šitum, Nina Šklempe, Maja Hrastinski, Danijela Dvornik, Damjan Jacić, Ema Krot, Anita Ðuzel Narany, Ivana Korab, Žanamari Lalić, Pablo Solano, Alvaro Reyes Acebal, Tatjana Šarić, Petar Knežević, Nina Varga, Marija Koprtla, Barbara Tomašić, Sanja Jakupec, Nevena Dujmović, Iggy Popović, Tony Luke Kocherry, E-Base, Martina Felja, Marjolijn de Groot, Helena Babić i Sayon Bangoura. Izdvajamo 15 zanimljivih izjava.

The Best of 2009

The Best of 2009

Kristina Šitum: Uzor su mi svi modeli koji bez ekscesa rade svoj posao. Najviše cijenim Ljupku Gojić. Otkada je poznata nisam čula ništa loše o njoj. Čitajući njene intervjue primijetila sam da je zaista profesionalna, pametna, pristojna i iskusna. I svih ovih godina je uspjela održati vezu s Mihaelom, unatoč putovanjima i poslu.

Kristina Šitum

Kristina Šitum

Danijela Dvornik: Slabo kupujem po Zagrebu, moj grad za dobar shopping je Split. Tamo uživam kupovati, jer je sve na malom prostoru, dućani imaju puno bolji izbor odjeće i cipela, cijene su bolje. U Splitu ne osjećam presing kupovanja i stres, što je jako važno kod shoppinga. Ali, meni je najdraže mjesto za shopping u Zagrebu Centar Kaptol i svi dućani koji se tamo nalaze.

Danijela Dvornik

Danijela Dvornik

Damjan Jacić: Fashion Week Zagreb ima zvučno ime koje korespondira sa svjetskim tjednima mode, no kada je riječ o organizaciji i prezenataciji hrvatskog dizajna tu Cro A Porter pokazuje svoju neosporivu kvalitetu.

Damjan Jacić

Damjan Jacić

Ema Krot: Odnedavno mi je manekenstvo postalo dio života, tako da, kada sam u Hrvatskoj, dajem sve od sebe na fakultetu i trudim se ne biti u zaostatku, no, kada mi se pruži prilika, pakiram kofere i odlazim okusiti svijet izvan Lijepe naše. Zasad nisam baš predaleko otišla, ali sam zadovoljna dostignućima s obzirom da sam gotovo na samom početku.

Ema Krot

Ema Krot

Narany: Moj stil ovisi o više čimbenika, o raspoloženju, vremenu,  mjestu izlaska… Pokušavam slijepo ne slijediti modne tredove. Kombiniram staro i novo, I sve to začinim svojim osobnim potpisom. Just spicy!

Narany

Narany

Ivana Korab: Beograd je u posljednjih nekoliko godina znatno napredovao što se tiče mode. Ljudi se zaista trude i puno ulažu. Naravno,  mnogo toga nama još uvijek nedostaje, ali bitan je trud. Postoji nekoliko  agencija koje zastupaju naše modele u inozemstvu,  ali smatram sa smo mi u malo težoj poziciji zbog viza i ostalih komplikacija koje nam donosi naša putovnica. 

Ivana Korab

Ivana Korab

Žanamari Lalić: Volim casual stil pomiješati sa senzualnim elementima. Npr. traperice u kombinacijama sa štiklama i korzetom. Za važnije nastupe volim i glam look...

Žanamari Lalić

Žanamari Lalić

Tatjana Šarić: Dobar agent mora znati gdje i kada će plasirati modela na način da je upoznat s vanjskim modnim tržištima. Ono što ja zahtijevam je pozornost i posvećenost mojoj karijeri. Ne podnosim i ne opraštam ubijanje ambicija i limitiranje u smislu ‘Budi zadovoljna prosjekom’. Bit ću iskrena i slobodno reći da se ja jako puno žrtvujem. Čak bih se usudila reći i da riskiram s obzirom da je modelling posao u kojem ne postoji nikakva sigurnost i u kojem velik ulog ima i sama sreća. Ne zadovoljavam se prosjekom, imam dovoljno jak karakter i ambicije.

Tatjana Šarić

Tatjana Šarić

Petar Knežević: Dolazak u Kinu na početku je bio totalna tragedija za mene. Hrana je bila znatno drugačija nego u Europi, znalo mi se dogoditi da ne jedem po dva–tri dana jer mi organizam jednostavno odbacuje takav tip prehrane i prilagođava se na takvu ishranu. Ovdje ima jako puno posla, a najveća zarada je na katalozima koji izgledaju jako loše kada ih čovjek ovako pogleda. Zarada za snimanje u časopisima je loša. Modeli koriste magazine više kako bi upotpunili  i osvježili svoj book  s novijim fotografijama.

Petar Knežević

Petar Knežević

Marija Koprtla: “Budite kreativni i razvijajte umijeće šminkanja. Usudite se ne kopirati. Svima sve ne stoji! Ne postoje dva ista lica, jer ljepota je neponovljiva. Učite o make-upu ako ste se već odlučili da vam to postane zanimanje. Šminkanje je zanat, tu je potrebno jako puno iskustva, psihologije, mirna ruka dok radite i na kraju, ali prije svega, ljubav prema tom poslu.

Marija Koprtla

Marija Koprtla

Barbara Tomašić: Ove godine sam počela s upoznavanjem Azije, bila sam na Taiwanu i osjetila sam iznimno  pozitivne vibracije. To je dosta utjecalo na moj boravak tamo, pa tako i na mene.  Planiram se vratiti u Aziju, otkrivati ju, ali – također – otkrivati i sebe. Srcu mi je prirastao moj London, u kojem bih uistinu mogla živjeti jednog dana. Nastojim biti što otvorenija prema onome što mi život donosi i to me veseli.

Barbara Tomašić

Barbara Tomašić

Nevena Dujmović: Naš modelling nije tako loš što se tiče snimanja magazina tipa Cosmopolitana ili Ellea, ali između naših modela zaista postoje razlike. Kod nas se veliki broj cura naziva modelima, a one to zapravo nisu. Ne radim puno u Hrvatskoj, a i ono malo kada sam ovdje nije nešto previše. Barem za mene. No, kada bih morala usporediti razlike i kvalitete između gradova, našla bi ih mnogo, ali doći ćemo i mi jednog dana na vrh. Barem se nadam!

Nevena Dujmović

Nevena Dujmović

Martina Felja: Nemam ništa protiv pretjerane upotrebe photoshopa. Zavisi u kojem se kontekstu upotrebljava. Ponekad djeluje umjetno, a katkad je baš dobar taj dojam savršenosti, iluzije, nestvarnosti. Problem se javlja jedino kad se djevojke zapitaju “a zašto ja tako ne izgledam?“. Ali, smatram da su danas djevojke svjesne upotrebe photoshopa. Nemam ništa ni protiv mršavosti, sve dok je ta mršavost ’zdrava’, odnosno dok ne narušava psihičko i fizičko zdravlje. Ne mislim da je krivac modna industrija! Čini mi se da su djevojke u dobi od 16 do 21 godine, bez obzira na trendove, nezadovoljne svojim izgledom. U toj dobi tijelo se mijenja i jednostavno im treba vremena kako bi prihvatile promjene i svoj fizički izgled. 

Martina Felja

Martina Felja

Helena Babić: Bila sam u New Yorku, Milanu, Londonu, Njemačkoj, Austriji, Belgiji… Vrlo su zanimljiva putovanja u Japan, Tokyo, na mjesec dana. Potpuni kulturni šok! Snimanje u Marrakeshu mi je također ostalo u vrlo lijepom sijećanju. Najdraži grad mi je, naravno, New York! Bila sam tamo dva puta i vraćam se opet u siječnju na Fashion week.

Helena Babić

Helena Babić

Sayon Bangoura: Jako nam je teško djevojkama reći da nisu za našu agenciju, ali sve je to dio posla. Objasnimo im iskreno. Smatram da se djevojkama ili mladićima odmah treba reći istina. Možda u tom trenutku to boli, ali poslije oni shvate da je taj način najiskreniji. Nije poanta uzimati svakoga tko vam pokuca na vrata jer onda ne bismo ni bili ozbiljna agencija. Isto tako, nakon par mjeseci došli bismo na isto, samo bismo gubili svoje i njihovo vrijeme.
 
Sayon Bangoura

Sayon BangouraPovezano