Idemo na Laibach: "Also Sprach Zarathustra" 15. prosinca u Zagrebu!

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.08.2017.

0

Laibach | Foto: Miro Majcen

Laibach | Foto: Miro Majcen

Grupa Laibach predstavit će zagrebačkoj publici u Tvornici kulture u petak, 15. prosinca fantastični novi studijski album "Also Sprach Zarathustra"

Novu glazbu Laibach je skladao za kazališnu predstavu "Tako je govorio Zaratustra", baziranu na filozofskom klasiku Friedricha Nietzschea. Predstavu je režirao Matjaž Berger u Anton Podbevšek teatru u Novom Mestu. Album prate već dva videospota, za numere "Das Nachtlied I" i "Vor Sonnen-Aufgang". Prve recenzije albuma "Also Sprach Zarathustra" izuzetno hvale novo ostvarenje benda, pa tako The Wire piše «projekt toliko laibachovski da je čudo što ga nisu ranije realizirali». Portal Cryptic Rock ga naziva soničnim remek-djelom, a ugledni austrijski Wiener Zeitung jednostavno piše "Laibach je sjajan".
U Zagreb se Laibach vraća u sklopu europske turneje koja započinje 4. studenog u Budimpešti i uključuje više od 16 koncerata po kontinentu, a u Tvornicu kulture Zarathustru dovode 15. prosinca. Na novoj seriji nastupa bend će izvoditi potpuno novi program, pjesme s aktualnog albuma te prearanžirane klasike iz svog repertoara koje nisu izvodili godinama.


Ulaznice u prodaju kreću u ponedjeljak 28. kolovoza, po cijeni od 100 kn, što je iznos koji će vrijediti do 22. listopada. Od 23. listopada do 14. prosinca za ulaz će trebati izdvojiti 120 kn, a na sam dan koncerta 150 kn.

VIŠE O TEMAMAkoncerti u ZagrebuLaibachTvornica kultureMatjaž Berger
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se