Humanitarna akcija Trčimo za dijete 31

Piše: Z.P., Zagreb
Objavljeno 17.05.2016.

0

Pozivamo čitatelje da dođu u Maksimir trčati ili osvježiti svoj ormar nekim od dizajnerskih komada te podržati humanitarnu akciju

Marijini obroci humanitarna su organizacija čija je vizija pružiti jedan kvalitetan obrok dnevno na mjestu obrazovanja djeci u najsiromašnijim zemljama svijeta. Prosječno 120 kuna dovoljno je da se jedno dijete nahrani u školi tijekom cijele školske godine.  Do danas Marijini obroci svojim djelovanjem hrane 1 101 206 djece. Više o Marijinim obrocima možete saznati na web stranici www.marysmeals.hr.
Marijini obroci Hrvatske, zahvaljujući svojim donatorima i podupirateljima, imaju otvorenih deset školskih kuhinja – 4 u Malaviju, 3 u Beninu, 2 u Liberiji i 1 u Ekvadoru u kojima se trenutno hrani oko 11 000 djece. S ciljem pomaganja najsiromašnijima ova humanitarna organizacija organizira utrku „Trčimo za Dijete 31 – Tvojih 5 za njihov svijet“ koja će se održati 22. svibnja 2016. godine u parku Maksimir. No, ono što će se u nedjelju odvijati u Maksimiru bit će puno više od trčanja. Uz osnovnu utrku za odrasle na 5 kilometara i dječju utrku na 800 metara, priprema se i zabavni program. Svi će ljubitelji mode koji se u 11 sati zateknu u Maksimiru moći sudjelovati na aukciji odjevnih komada poznatih hrvatskih dizajnera koji su ih za tu priliku velikodušno darovali Marijinim obrocima. Nebo, Pavlin, ELFS, Ivan Alduk, Sara Lončarić, Salut dizajn, Zoran Aragović zvučna su imena za čije kreacije vrijedi licitirati. Početne će cijene biti i više nego pristupačne, iznosit će 120 kn što je dovoljno da jedno dijete prima topli obrok kroz cijelu školsku godinu, a svaka prikupljena kuna donira se Marijinim obrocima.

 
Cijeli će događaj biti popraćen zvukovima dobre glazbe pjevača Rock akademije i klape Falkuša. Program će voditi Frano Domitrović i Bojan Gazibara. Događaj podupiru brojne osobe iz hrvatskog javnog života - u galeriji fotografija možete pogledati koje.

Bit će organizirana i „Potraga za blagom“ za najmlađe, druženje s poznatim hrvatskim sportašima: nogometašima, rukometašima, košarkašima, boksačima; košarka; facepainting, kuglanje; slikanje… Najbrže trkače očekuju i nagrade.  Detalje o programu možete pratiti na Facebook stranici događaja: https://web.facebook.com/events/539943326185176/

Prošlogodišnja je utrka bila uspješna, a to dokazuju i rezultati: više od 242 djece u Beninu svakog dana dobiva svoj obrok na mjestu obrazovanja. A ako se netko još uvijek pita zašto „Trčimo za Dijete 31“ neka pogleda dokumentarni film koji u 30-ak minuta predstavlja priču Marijinih obroka.

Pozivamo čitatelje da dođu u Maksimir, trčati ili osvježiti svoj ormar nekim od dizajnerskih komada te podržati ovu humanitarnu akciju kako bi i najsiromašnija djeca svakodnevno primala obrok na mjestu obrazovanja.

VIŠE O TEMAMAhumanitarna akcijaMarijini obrociMaksimirTrčimo za Dijete 31
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se