HTC Day & Night Festival od 15. do 19. srpnja

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 09.07.2013.

1

Papaya

Papaya

Najstariji festival novaljske Papaye, HTC Day & Night, predstavlja ljubimce hrvatske publike

HTC Day & Night festival prepoznat je diljem svijeta, a ovog će ljeta svoje izdanje imati od 15. do 19. srpnja. U pet festivalskih dana na središnjoj pozornici nastupaju svjetske DJ zvijezde Nicky Romero, Basto, Thomas Gold i Dannic.

Basto je belgijski DJ specijaliziran za electro glazbu. Veliki svjetski mega hit Scream and Shout Britney Spears i Will.I.Am-a producirao je upravo ovaj belgijski čarobnjak. Karijeru je započeo 2005. pjesmom Rock with you koja mu je donijela slavu u Belgiji i Nizozemskoj. Greogory’s Team singl dospio je na top ljestvice diljem Europe, a nakon remikseva Kylie Minouge, Sandera Van Doorna te Moby-a, uz hit Again and again karijera mu kreće uzlaznom putanjom.

Thomas Gold je u samo nekoliko godina postao zvijezda plesnih podija diljem svijeta. U posljednjih godinu dana u svijetu glazbe prepoznat je zahvaljujući odličnim solo izdanjima, remixevima poput onog Rolling in the deep Adele, te odličnim live nastupima u vodećim svjetskim klubovima kao što su Pacha i Privilege na Ibizi, Ministry Of Sound u Londonu, Mansion i Cameo u Miamiu. Njegova su vlastita glazbena izdanja na redovnim play listama zvijezdama poput Tiesta, Davida Guette, Sebastiana Ingrossa, Fedde Le Granda i brojnih drugih.

Nicky Romero je nizozemski house DJ i producent koji je u svojoj karijeri surađivao s velikanima poput Tiesta, Fedde Le Granda, Sandera Van Doorna, Davida Guette. 2012. objavljuje svoj prvi veliki hit Toulouse a MTV ga te iste godine najvaljuje kao mladu nadu elektronske glazbe. Iste godine bio je gost Davidu Guetti na Ibizi, a prestižni DJ MAG ga nagrađuje Highest new entry nagradom, a dolazi i na 17 mjesto ljestvice najboljih DJ-a svijeta. Singl I could be the one u suradnji s Aviicijem postiže velik uspjeh diljem svijeta i ujedno najavljuje sjajnu budućnost ovom vrhunskom glazbeniku. Za prošlogodišnji nastup u Papayi Nicky Romero ističe da mu je jedan od najboljih u karijeri.

Dannic
je nizozemski DJ i producent pravog imena Daan Romers. Rođen je i odrastao u istom gradu kao i Tiesto, Hardwell te Funkerman. Nakon obrade Funkermanovog hita Automatic potpisuje za Hardwellovu izdavačku kuću Reveald Recordings, a njihova se suradnja nastavlja i kroz 2012. na pjesmi Kontiki koja je osvojila svjetske top ljestvice. Svirao je u gotovo svim prestižnim klubovima te festivalima diljem svijeta, a prošlo ljeto bio je čest Hardwellov gost. Njegovi posljednji hit singlovi Tombo, Flare i Clobber samo su mu potvrdili status jednog od najtraženijih mladih DJ-a.


VIŠE O TEMAMAPapayaelektronska glazbaNicky RomeroBastoThomas GoldDannicDay & Night Festival
Povezano