Hrvatski chefovi na australskoj platformi Chef's Pencil

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.06.2020.

0

Deni Srdoč. Foto: Screenshot

Deni Srdoč. Foto: Screenshot

Renomirani chefovi hrvatskih restorana s Michelinovom zvjezdicom predstavljaju hrvatsku gastro scenu na popularnom australskom gastro portalu Chef's Pencil

Riječ je o suradnji koju je na australskom tržištu pokrenula Hrvatska turistička zajednica s ciljem promocije hrvatske gastronomije, chefova i regionalnih gastro specijaliteta.
Prvi je predstavljen najmlađi hrvatski chef s Michelinovom zvjezdicom Deni Srdoč koji je kroz dijeljenje recepta za jelo od janjetine „Heritage lamb“ predstavio okuse Kvarnera. Srdoč je s čitateljima podijelio svoju priču, počevši od prvih kulinarskih koraka pa sve do restorana Draga di Lovrana kojem je 2019. godine osigurao Michelinovu zvjezdicu.


Foto: Screenshot

Foto: Screenshot

Marko Gajski
, chef restorana LD Terrace u Korčuli kojem je ove godine dodijeljena prva Michelinova zvjezdica otkrio je kako je sudjelovanje u Masterchefu označilo početak njegovog životnog puta posvećenog vrhunskoj gastronomiji. Kroz recept za komišku pogaču otkrio je priču prema kojoj su mornari recept za tijesto komiške pogače donijeli iz Indije, a potom ga obogatili sastojcima koje su imali u Dalmaciji, točnije na otoku Visu.
 
Na Chef's Pencil platformi predstavit će se i chef Bruno Vokal iz Noela, prvog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, koji će s čitateljima podijeliti svoj originalni recept za „dekonstruirane štrukle“, jedno od najpopularnijih jela na Noelovom meniju. Nakon Brune Vokala na platformi će se predstaviti i Marina Gaši, chefica i vlasnica obiteljskog restorana Marina u Novigradu koja će prezentirati bogate okuse Istre, dok će nakon nje jedan od priznatih slavonskih chefova čitateljima otkriti sve čari kontinentalne kuhinje čime će se zaokružiti pregled hrvatske gastro ponude.

Podsjetimo, australska web platforma Chef's Pencil već jedanaest godina objavljuje sadržaj namijenjen svim ljudima zainteresiranima za gastronomiju, od profesionalnih kuhara do amaterskih ljubitelja hrane i gurmana. Osim brojnih recepata, na stranici se mogu pronaći savjeti za kuhanje i posjet gastronomskim turističkim destinacijama, najnoviji izvještaji iz kulinarske industrije te profesionalni savjeti za sve ljude koji se žele baviti gastronomijom.

VIŠE O TEMAMADeni SrdočgastronomijaChefs PencilBruno VokalMarko Gajski
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se