Hrvatska (uz Italiju) vodeća inozemna destinacija Austrijanaca

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.05.2024.

0

Ilustracija. Foto: CroModa

Ilustracija. Foto: CroModa

U dosadašnjem dijelu godine, prema podacima sustava eVisitor, Austrijanci su u Hrvatskoj ostvarili rast od 14 posto u dolascima i 12 posto u noćenjima u odnosu na prošlu godinu

Odlične vijesti za Hrvatsku kao turističku destinaciju stižu iz Austrije, jednog od najvažnijih tržišta s kojeg se u našoj zemlji ostvaruje značajan broj turističkih dolazaka i noćenja. Naime, prema rezultatima istraživanja Reisemonitoring 2024, koje je proveo ÖAMTC, austrijski nacionalni auto-moto klub, Hrvatska i dalje zauzima sam vrh najpopularnijih inozemnih odredišta Austrijanaca za odmor i turistička putovanja.

Osim popularnosti destinacija, istraživanje Reisemonitoring 2024 obuhvatilo je i druge navike i trendove Austrijanaca u industriji putovanja. Tako su rezultati utvrdili da njih čak 95 posto planira ljetni odmor te da su najviše priklonjeni odredištima na kojima se mogu kvalitetno opustiti i provoditi vrijeme s obitelji. Nadalje, kada govorimo o vrsti prijevoza kojim se Austrijanci najviše koriste na odmoru, pokazalo se da obitelji s djecom obično preferiraju privatni automobil (82%), dok samci češće koriste vlak (38%).

Dodajmo kako su u dosadašnjem dijelu godine, prema podacima sustava eVisitor, Austrijanci u Hrvatskoj ostvarili rast od 14 posto u dolascima i 12 posto u noćenjima u odnosu na prošlu godinu. Najviše su noćenja ostvarili u Istri i na Kvarneru, a među popularnijim destinacijama su im Poreč, Rovinj, Opatija i Umag.


VIŠE O TEMAMAhrvatski turizamReisemonitoring
Povezano