Hrvatska trap scena u objektivu Vida Barića

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.03.2022.

0

Foto: Vid Barić

Foto: Vid Barić

Osim najvažnijih protagonista hrvatske trap scene, kao što su bendovi Kukus Klan, High5 ili Buntai, fotografije prikazuju i subkulturni sloj publike

Novinar Vid Barić 01.04.2022. u Rijeci otvara samostalnu izložbu fotografija pod nazivom "Mladi, divlji, neispavani". Izložba počinje u 19 h u Galeriji SKC na adresi Kružna ul. 8, a fotografije koje autor predstavlja tematiziraju sudionike hrvatske trap scene, takozvani "novi reperski val".
Divlje prizore s trap koncerata i tuluma Barić je fotografirao u razdoblju između 2015. i 2020. godine, a snimani su tijekom hrvatskih festivala trap glazbe, poput bračkog "Graffiti na gradele", kao i na opskurnim privatnim tulumima na nepoznatim lokacijama.
Osim najvažnijih protagonista hrvatske trap scene, kao što su bendovi Kukus Klan, High5 ili Buntai, fotografije prikazuju i subkulturni sloj publike koja prati rad i koncerte navedenih glazbenika.

Kukus Klan i High5. Foto: Vid Barić

Kukus Klan i High5. Foto: Vid Barić

Barić se hobistički bavi fotografijom, s posebnim interesom za "iskrenu fotografiju" (candid). Snima isključivo na film, a ovo je njegova četvrta samostalna izložba, nakon što je u 2020. godini fotografije iz iste serije, ali u smanjenom obimu, samostalno izlagao u Splitu, Mariboru i Zagrebu (pop-up izložba). Krajem iste godine, nekoliko fotografija iz serije "Mladi, divlji, neispavani" bilo je predstavljeno i na 35. Salonu mladih, u sklopu izložbenog programa Situacija, a na poziv kustosice i povjesničarke umjetnosti Anite Ruso Brečić.

Swana

Swana

"Fotografije su nastajale tijekom nekoliko godina i na različitim lokacijama, ali u razdoblju prije no što se trap pojavio u mainstreamu", rekao je o izložbi autor Vid Barić.

VIŠE O TEMAMAtrapizložbe fotografijaVid BarićKukus KlanHigh5BuntaiSwana
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se