Hrvatska 'Oda radosti' osvojila Grand Prix u Lecceu!

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 22.06.2012.

1

Promidžbeni film Hrvatske turističke zajednice "Oda radosti" večeras je na međunarodnom festivalu turističkog filma u Lecceu osvojio Grand Prix nagradu, inače treće međunarodno priznanje ovom filmu, nakon turističkog Oscara "Das goldene Stadttor" na međunarodnom festivalu turističkog filma u Berlinu te nagrade za najbolji promidžbeni film na festivalu "Film, Art&Tourism Festival - FilmAT" u Varšavi. Na 50. izdanju festivalu u Lecceu bilo je nominirano 313 filmova iz 37 zemalja svijeta, od kojih je žiri u službenu konkurenciju za jednu od festivalskih nagrada Grand Prix uvrstio njih 97, a čak pet nagrađenih filmova dolazi iz Hrvatske.

Na 50. izdanju festivalu u Lecceu bilo je nominirano 313 filmova iz 37 zemalja svijeta

Sama činjenica da je Odi radosti ovo već treće veliko međunarodno priznanje govori dovoljno o vrijednosti i kvaliteti filma, na što smo uistinu ponosni

"Iznimno nas raduje sjajan plasman promidžbenog filma 'Oda radosti', koji je žiri ocijenio izvrsnim, a publika ga je na predstavljanju filmova pozdravila velikim i dugotrajnim pljeskom. Sama činjenica da je "Odi radosti" ovo već treće veliko međunarodno priznanje govori dovoljno o vrijednosti i kvaliteti filma, na što smo uistinu ponosni", izjavio je nakon svečanosti dodjele nagrada v.d. direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, koji je dan ranije na ovom festivalu primio nagradu Europskog udruženja turističkih novinara (F.E.S.T.) za izniman doprinos i kvalitetnu promidžbu hrvatskog turizma u svijetu.
Film "Oda radosti" je dio promidžbene kampanje Hrvatske turističke zajednice pod sloganom "Hrvatska - nova turistička zvijezda Europske unije", a namijenjen je prvenstveno prikazivanju na inozemnim tržištima te posebno naglašava činjenicu da Hrvatska uskoro postaje 28. članicom Europske unije. Film svojom dojmljivom vizualizacijom ističe našu bogatu kulturnu, povijesnu i prirodnu baštinu te brojne ljepote Hrvatske kroz nadahnutu glazbenu naraciju koju vodi čelistica Ana Rucner, koja je ujedno dala ideju za film. Film ukupnog trajanja 4,5 minuta režirao je Hrvoje Hribar, snimio Mirko Pivčević, a poseban doprinos dali su i Zagrebačka filharmonija, zbor Ivan Goran Kovačić, te glazbenici na našim autentičnim narodnim instrumentima poput gajdi, sopila ili lijerice koje je odsvirao Stjepan Večković. Pogledajte film:


VIŠE O TEMAMAAna RucnerHrvatska turistička zajednicaNiko BulićStjepan VečkovićHrvoje HribarMirko Pivčević
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se