House of Dagmar predstavio ekskluzivnu kolekciju za Zalando

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 02.11.2021.

0

Foto: Zalando

Foto: Zalando

Modni brend House of Dagmar, prvi dobitnik nagrade Zalando Sustainability, predstavlja kapsulnu kolekciju pri čijoj je izradi poseban naglasak stavljen na smanjenje utjecaja vlakana na okoliš

Zalando predstavlja ekskluzivnu kapsulnu kolekciju koju potpisuje House of Dagmar. Kolekcija, čiji su kreatori dobitnici nagrade Zalando Sustainability za jesen/zimu 2021. u okviru Tjedna mode u Kopenhagenu, praćena je izvješćem o utjecaju koje vlakna imaju na okoliš.
Kolekcija razvijena u partnerstvu sa Zalandom sastoji se od 20 komada, a naglašava usmjerenost brenda House of Dagmar na održivost te istražuje koja je uloga odabira certificiranih, organski, recikliranih i odgovorno nabavljenih materijala u stvaranju bezvremenske,svestrane i elegantne kolekcije. Strategija održivosti brenda House of Dagmar, a posebno ova kolekcija, fokusirana je na tri ključna područja - kako odabirom materijala smanjiti emisiju CO2, uštedjeti vodu i minimizirati otpad.
Za svaki komad iz kolekcije izračunat je otisak vlakna kako bi Izvješće o utjecaju vlakana za kapsulnu kolekciju ponudilo informativan sadržaj o utjecaju na okoliš na jednostavan i razumljiv način.

Modni brend House of Dagmar proglašen je prvim dobitnikom nagrade Zalando Sustainability u okviru Tjedna mode u Kopenhagenu za jesen/zimu 2021. Brend House of Dagmar posebno je impresionirao žiri svojom izraženom željom za održivošću koja se očituje u brojnim aspektima opskrbnog lanca brenda. Ta je nagrada u skladu sa Zalandovom strategijom za održivost do.MORE.

VIŠE O TEMAMAHouse of DagmarZalando
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se