Högl u Zagrebu predstavio ključne modele cipela i čizama

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.10.2020.

0

Foto: Zvonimir Ferina

Foto: Zvonimir Ferina

Na 26. katu, s veličanstvenim pogledom na grad, Högl je priredio mali modni performans inspiriran 70-im godinama prošlog stoljeća

Sloboda izbora nazirala se već 60-ih, a svoj puni zamah dobila je u 70-ima kada je sve postalo dopušteno – ograničenja su popustila, kreativnost se razmahala i više ništa nije sputavalo ljude da slobodno izraze svoje stavove i osobnost, a moda je sve to odražavala.

Uzbudljive i bezbrižne, 70-e su bile godine buđenja samosvijesti u žena, uzavrelo doba modnog eksperimentiranja i traganja za novim izričajima pa su i Höglovi dizajneri s posebnim entuzijazmom posegnuli u tu neiscrpnu inspiraciju.

Jedinstveni prostor Rooftrop Lateral na 26 katu nebodera u srcu Zagreba bio je savršeno mjesto za Höglov modni performans. Stilistica Barbara Repe spojila je novu kolekciju Roberta Severa s vintage komadima iz vlastitog fundusa i stvorila savršenu podlogu za predstavljanje aktualnih Höglovih modela cipela, gležnjača i čizama.

Foto: Zvonimir Ferina

Foto: Zvonimir Ferina

Snažnu i uvjerljivu ženstvenost 70-ih godina sjajno su utjelovile Ana-Lea Janžić i Ana Klarić, manekenke agencije Talia model, odlične retro frizure i šminku osmislio je tim Studija Marcela, a fotograf Zvonimir Ferina vrhunski je kamerom zabilježio ovu razigranu modnu priču.

Foto: Zvonimir Ferina

Foto: Zvonimir Ferina

"Disco, funk, soul i punk – sve to smo 'uglazbili' u našu kolekciju jesen/zima! Trendovske boje, retro dizajn, neodoljivi detalji – sve je tu kako bi se naglasila ženstvenost, a istovremeno sačuvala funkcionalnost i maksimalna udobnost. Högl ostaje vjeran svojoj misiji stvaranja obuće za žene svih godina i uvjerena sam da će i u novoj kolekciji sa zadovoljstvom hodati i plesati sve generacije" – kaže Sanja Faber, regionalna menadžerica Högla.

Ana Maria Ricov

Ana Maria Ricov

Sve je bilo u stilu ludih 70-h i druženje je proteklo u dobrom raspoloženju, ali pritom vrlo odgovorno, a gostima nije bilo teško pridržavati se svih epidemioloških mjera.

Snježana Mehun

Snježana Mehun

Antonella Malis

Antonella Malis

Uz poneki šarmantni modni detalj iz 70-ih, zablistale su brojne dame: Tihana Harapin Zalepugin, Ana Marija Ricov, Snježana Mehun, Antonella Malis, Ivana Delač, Ana Lisak, Jadranka Pezo, Daniela Živković, Tanja Cerinski Štimac i Ana Matutinović.


VIŠE O TEMAMAcipeleHogl Shoe FashiongležnjačečizmiceSanja Faber
Povezano