Högl predstavio novu kolekciju i okupio brojne poznate dame

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.10.2019.

0

Sonja Holocher Ertl i Sanja Faber. Foto: Domagoj Biondić/Zvonimir Ferina

Sonja Holocher Ertl i Sanja Faber. Foto: Domagoj Biondić/Zvonimir Ferina

U prekrasnom prostoru Hrvatskog glazbenog zavoda, uz gošću dizajnericu Saru Lončarić i njen Blackpearl, austrijski brend Högl predstavio je aktualnu kolekciju

Secesija, umjetnički pokret s kraja 19. stoljeća poznat i pod nazivima Art Nouveau, Jugendstil i Liberty osobito je zaživio u Beču i ostavio neizbrisiv trag u arhitekturi, slikarstvu, kiparstvu i primijenjenoj umjetnosti.

Čarolija bečke secesije, a ponajprije likovni izričaj glasovitog Gustava Klimta, ne prestaje biti inspiracijom ni danas pa su za njom ove sezone posegli i dizajneri austrijskog brenda obuće Hӧgl.

Antonija Bračulj i Tihana Harapin Zalepugin

Antonija Bračulj i Tihana Harapin Zalepugin

Cipele, tenisice, gležnjače i čizme ove jeseni izgledaju poput malih umjetničkih djela i odražavaju savršen spoj vrhunskih materijala, precizne izrade, nenadmašne udobnosti i trendovskog dizajna. Osim glatke i brušene kože ove sezone popularne su životinjske teksture poput zmije i krokodila te baršun kojeg naglašavaju glamurozni Swarovski kristali.

Morana Saračević s kćerkom

Morana Saračević s kćerkom

Uz neizbježnu crnu, naglasak je na toplim nijansama smeđe, pastelnim tonovima ružičaste, upečatljivoj bronci i ekstravagantnoj boji vina, a od uzoraka se ističu pepita i cvjetni. Lijepe torbe podržavaju svojim dizajnom cijelu kolekciju i pružaju mogućnost stvaranja sjajnih modnih kombinacija.

Leon Ivanuša i Zoran Aragović

Leon Ivanuša i Zoran Aragović

Blackpearl dizajnerice Sare Lončarić savršeno se uklopio u modnu večer u znaku secesije. Elegantne linije bluza, hlača i haljina koje laskaju ženskom tijelu, materijali koji svojom profinjenošću naglašavaju dizajn i detalji koji plijene – sve je to sadržano u jedinstvenom umjetničkom potpisu ove mlade dizajnerice.

Tin Brišar i Snježana Mehun

Tin Brišar i Snježana Mehun

Manueela Švorcan i Barbara Repe

Manueela Švorcan i Barbara Repe

Program je nadahnuto vodila Ljiljana Vinković, a riječi dobrodošlice gostima su uputile menadžerica Högla za Hrvatsku Sanja Faber i predsjednica HGZ-a Romana Matanovac Vučković. Za frizure manekenki agencije Talia model među kojima je bila i aktualna Miss Hrvatske Katarina Mamić brinuo se tim salona Studio Marcela, za šminku vizažistica Zdenka Mihelj, a modnu priču zaokružile su čarape vrhunskog brenda Wolford.

Sanja Faber i Aleksandra Orlić

Sanja Faber i Aleksandra Orlić

Romana Matanovac Vučković

Romana Matanovac Vučković

Alma Premerl Zoko

Alma Premerl Zoko

Glazbu austrijskih majstora koji su stvarali u doba secesije Waltera Rabla i Fritza Kreislera izveli su mladi talentirani studenti Muzičke akademije Janko Franković i Ivan Božanić te Sunčica Hadaš, Lucija Kanceljak i Jelena Hadaš koje su se sjajno snašle i u ulozi manekenki.

Zora Bjelousov

Zora Bjelousov

Katarina Mamić

Katarina Mamić

"Osobito smo ponosni na činjenicu da među 130 trgovina diljem svijeta zagrebačka trgovina u Ilici 12 spada u pet ekskluzivnih koje imaju status ‘flagship store’. Zagreb je tako rame uz rame s Moskvom, Pragom, Budimpeštom i Bečom!" - naglasila je Sanja Faber, menadžerica Högla za Hrvatsku.

Domagoj Biondić/Zvonimir Ferina

Domagoj Biondić/Zvonimir Ferina

Među brojnim posjetiteljima revije bili su i direktorica austrijske trgovačke komore Sonja Holocher-Ertl, pomoćnica direktorice Sektora za industriju HGK Jagoda Divić te Tihana Harapin Zalepugin, Antonija Bračulj, Buga Šimić, Manuela Svorcan, Aleksandra Orlić, Morana Saračević, Zoran Aragović, Leon Ivanuša, Snježana Mehun, Tin Brišar, Antonella Malis, Renata Kapušin Kosanović, Zora Bjelousov, Dubravka Prpić Znaor, Alma Premerl Zoko, Marija Nikšić, Barbara Repe, Ana Karadžole, Zora Bjelousov i mnogi drugi.

VIŠE O TEMAMASanja FaberZora BjelousovHogl Shoe FashionKatarina MamićSonja Holocher ErtlRomana Matanovac VučkovićBarbara Repe
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se