Haljina Krie Design izložena na EXPO-u u Dubaiju

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.12.2021.

0

Foto: Goran Matijašec

Foto: Goran Matijašec

U Hrvatskom paviljonu na Expo-u 2020 u Dubaiju nedavno je predstavljen Advent u Zagrebu, a izložena je i Krie Design ‘Bow’ haljina koja je povezala UAE i Hrvatsku

Glavna tema Expo 2020 je "povezivanje umova i stvaranje budućnosti" i to kroz održivost, mobilnost i prilike.

Iako u fokusu Expo-a nije modna industrija sama po sebi, ipak bi bilo nemoguće govoriti o održivosti i mogućnostima bez povezivanja s modom. To su prepoznale mnoge zemlje, uključujući Hrvatsku.

Logičan izbor hrvatskog predstavnika održive mode bio je Krie Design koji je dio multinacionalnog projekta Green Fashion Weeka, a koji je imao prvo predstavljanje u Abu Dhabiju, na Abu Dhabi Fashion Sustainability Experience 2016. godine te su slijedile edicije u San Remu, Milanu, Los Angelesu, Las Vegasu, Rimu, švicarskom Sassu San Gottardu i portugalskoj Algarve regiji.
 
Kristina Burja

Kristina Burja

2018. godine Krie Design dobiva pozivnicu za nastup na Arab Fashion Weeku kao prvi 'sustainable' brand na svjetskoj razini koji je nastupio na ovom modnom događaju, a na kojem sudjeluje sve do danas. Da su Krie kolekcije oduševile ljubiteljice mode Ujedinjenih Arapskih Emirata potvrđuje i činjenica da je poznata arapska glumica Mayssa Maghrebi za sebe odabrala crvenu Krie haljinu s mašnom i izazvala oduševljenje na Instagramu gdje ju prati tri milijuna obožavatelja.

Kolinda grabar Kitarović

Kolinda grabar Kitarović

Tajna uspjeha ove haljine je što je konstrukcija savršena za svaki tip žene, a dizajnerski rukopis Kristine Burje razumljiv je i privlačan ženama širom svijeta.

Foto: Goran Matijašec

Foto: Goran Matijašec

Expo 2020 u Dubaiju traje do 31. ožujka 2022. godine, posjetili su ga mnogi poznati sportaši od kojih se ističe Lionel Messi, gospodarstvenici, lideri svih zemalja, a nedavno i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja se u Hrvatskom paviljonu fotografirala uz jedinstvene eksponate, automobil Neveru i Krie haljinu, koji na najbolji način pokazuju novu poduzetničku energiju Hrvatske.


VIŠE O TEMAMAKrie DesignKristina Burjahrvatska modaEXPO 2020
Povezano