Gledali smo (i fotkali) The Weeknda u LA-u, evo kako nam je bilo

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 20.09.2022.

0

Foto: Srečko Zajec, CroModa

Foto: Srečko Zajec, CroModa

Pogledali smo prvu stadionsku turneju kanadske superzvijezde koja je početkom godine izdala novi album Dawn FM

Meka američke, odnosno bolje rečeno, svjetske, industrije zabave oduvijek je bio i ostao upravo Los Angeles. S bezbroj manjih i većih klubova, različitih dvorana, studija i još većim brojem glazbenika čini jednu od koljevki multikulturalne glazbene scene. Stoga ne čudi ogromna količina različitih događaja koji se kontinuirano odvijaju u ovom gradu, od kojih prosječnom konzumentu isti uglavnom izazivaju bunilo i patnju, posebice u pogledu debljine novčanika.

The Weeknd na SoFi stadionu u Los Angelesu

The Weeknd na SoFi stadionu u Los Angelesu

Kanadski superstar Abel Makkonen Tesfaye, u narodu poznatiji kao i The Weeknd zasigurno glasi kao jedno od najaktualnijih lica spomenute glazbene pop kulture. Zvijezda koja kontinuirano pokorava sve moguće glazbene ljestvice, surađuje s A ligom producenata i prodaje na stotine tisuća nosača zvuka u 2021. je čak i samostalno predvodila LVI Super Bowl halftime show u Tampi.

Foto: Srečko Zajec, CroModa

Foto: Srečko Zajec, CroModa

Stoga možda nije bilo i boljeg mjesta za pogledati nastup dotičnog nego u mnogo puta opjevanom i romantiziranom Los Angelesu. Događaj performera takvog kalibra nije se mogao desiti nigdje drugdje nego na impozantnom SoFI stadionu u Ingelwoodu, predgrađu Los Angelesa gdje je također održan i ovogodišnji Super Bowl. Sa 70 tisuća stajaćih mjesta te još nekoliko tisuća dodatnih u parteru, nije teško zaključiti o kakvom se mega spektaklu radilo, posebice uz predgrupe poput Mikea Deana i Kaytranadu.

Kaytranada. Foto: CroModa

Kaytranada. Foto: CroModa

Weeknd je zadnja dva albuma objavio u razmaku manjem od dvije godine te pri tome iskoristio vakum nastao izbijanjem globalne pandemije. Umjesto čekanja, izgleda da se izdavanje novog albuma itekako isplatilo jer je samo potvrdilo njegov status kao neprikosnovenog vladara glazbenih ljestvica, a posljedično i njegovih mogućnost prodaje koncertnih ulaznica. U svakom mogućem aspektu, a pogotovo produkcijskom, nastup je više sličio na spektakularnu predstavu no glazbeni koncert, ali tako nešto uglavnom i krasi sve izvođače ovakvog kalibra.

Foto: Srečko Zajec, CroModa

Foto: Srečko Zajec, CroModa

Uz ukupno trajanje seta od neka dva sata, setlista popraćena besprijekornim zvukom i još upečatljivijim scenskim efektima teško da je ikoga mogla ostaviti ravnodušnim. Sreća u nesreći, potpisnik ovih redaka pohodio je prvi koncert, od ukupnog dva zakazana - petka i subote, 2. i 3. rujna. Naime, na samom početku drugog koncerta Weekndu puca glas, a kompletan nastup biva prekinut te posljedično otkazan.

Foto: CroModa

Foto: CroModa

Kriza koja je obilježila izdavanje After Hours albuma 2020. utjecala je na otkazivanje arenske turneje zakazane za 2021. godinu, a koja je kasnije - pogađate - bila ponovno odgođena za 2022. Nakon održanog Super Bowl nastupa ponovno se po treći puta odgađa cjelokupna lista nastupa i najavljuje američka stadionska turneja kojoj smo svjedočili upravo u Los Angelesu, a koja promovira u međuvremenu izašao album Dawn FM.

Kaytranada. Foto: CroModa

Kaytranada. Foto: CroModa

U najavi je veliki broj novih (europskih) koncerata iako finalnih potvrda još uvijek nema - međutim sigurno možemo očekivati arenski tip performansa budući da bi stadionski nastupi na starom kontinentu još uvijek bili preveliki zalogaj za mladu zvijezdu u usponu.

Mike Dean

Mike Dean

Foto: CroModa

Foto: CroModa

U iščekivanju navedenih nastupa odjavljujemo se s toplom preporukom da ovakav pop spektakl trenutačno spada u top 10 najatraktivnijih nastupa današnjice koje jednostavno morate vidjeti.


VIŠE O TEMAMASoFi StadiumThe WeekndLos Angeles
Povezano