Glazbeni srpanj u Zagrebu: Donosimo VELIKI VODIČ kroz ljetne koncerte

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 27.06.2019.

0

Josipa Lisac nastupit će 6. srpnja

Josipa Lisac nastupit će 6. srpnja

Nakon prve runde održanih festivala metropolu čeka niz vrućih koncerata među kojima se ističe serija događanja na zagrebačkoj Šalati te nastavak popularnog 'Ljeta u MSU'

Već sljedeći tjedan, 3. srpnja, u Zagreb dolazi legendarni Whitesnake. Predvođeni velikanom Davidom Coverdaleom bend je upravo objavio novi album „The Flesh And Blood“ povodom kojeg ova kultna škvadra kreće na još jednu ljetnu turneju. Whitesnake su dosad punili mnoge dvorane u Zagrebu (posljednji put prije više od tri godine dvoranu Dražena Petrovića), no ovaj put stižu u ljetno vrijeme, na najomiljeniji gradski open air prostor - stadion na Šalati.

Subotu nakon Whitesnakea na istom mjestu legendarna diva Josipa Lisac također će održati koncert, pri čemu nam je u sjećanju još uvijek odličan zimski nastup koji se održao u Laubi. Pod zvjezdanim nebom, u prekrasnom koncertnom prostoru pretvorenom u veliko kazalište na otvorenom samo za ovu priliku (s isključivo sjedećim mjestima) Josipa će svoju publiku provesti kroz svoj golemi katalog pjesama koji obuhvaća više od 50 godina stvaralaštva.

Treći koncert kojeg valja izdvojiti zakazan je za 27. srpnja na istoj lokaciji. Turneja najvećih hitova „25Live@25“ obilježit će 25 godina karijere za slavnu britansku četvorku Skunk Anansie. Europska turneja za ovaj veliki jubilej vodi ih u Luksemburg, Švicarsku, Italiju, Njemačku, Češku, Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Slovačku i Hrvatsku. Uz otvorenu arenu i parkove u Rimu, Napulju i Wiesbadenu, klubove i dvorane po Berlinu i Budimpešti, zagrebačka Šalata jedan je od najvećih prostora na kojima će Skunk Anansie zasvirati, što samo dokazuje njihovu popularnost u Hrvatskoj.

Nastavno na održavanje glazbenog programa pod dirigentskom palicom Muzeja suvremene umjetnosti, srpanj označava i veliko finale navedenog programa. Tram 11, pojačani svojim velikim live bandom, u MSU stižu u subotu 13. srpnja. Nakon rasprodanog velikog Doma sportova 2017. i dvije Tvornice kulture u travnju 2018., ovo je nova prilika uživo provjeriti legende domaće hip hop scene i jedne od najznačajnijih predstavnika žanra na ovim prostorima uopće.

Svim ljubiteljima glazbenih koncerata slatke brige će izazvati upravo navedena subota 13. srpnja kada u zagrebačku Močvaru stižu miljenici domaće publike Combichrist. Ovi, kako se sebe vole nazivati, aggrotech/industrial metalci pažnju šire javnosti  su na sebe skrenuli  kao predgrupa Rammsteinu u zagrebačkoj Areni 2010. godine. Prije toga su u Aquariusu održali vrlo upečatljiv koncert o kojem su dugo pričali svi oni koji su bend vidjeli uživo, a nakon toga još u Boogaloou te Tvornici kulture. Bend je u šesnaest godina postojanja izbacio 8 albuma, a deveti „One Fire“ svjetlo dana je ugledao 7. lipnja.


VIŠE O TEMAMAkoncerti u ZagrebuWhitesnakeJosipa LisacSkunk AnansieTram 11CombichristLjeto u MSU
Povezano