Ove glazbene festivale u susjednoj Austriji ne smijete propustiti!

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 05.04.2023.

0

Foto: Frequency Festival

Foto: Frequency Festival

Donosimo nekoliko najbitnijih austrijskih festivala koji će vas privući neovisno o tome da li ste ljubitelj elektronske glazbe, žestoke alternative ili pak nečeg trećeg

Upravo smo odškrinuli vrata proljeća, a to znači samo jedno - sve više nam se približavaju ljetni festivali kojih je već sada najavljeno u više no značajnom broju, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Jedna od naših najomiljenijih destinacija je svakako Austrija, a u nastavku donosimo nekoliko najbitnijih austrijskih festivala koji će vas privući neovisno o tome da li ste ljubitelj elektronske glazbe, žestoke alternative ili nečeg trećeg.

Nova Rock - 07.06.-10.06.2023.

Jedan od najvećih alternativnih festivala ove godine predstavlja posebno upečatljiva imena. Od vodećim imena svakako treba izdvojiti povratak kultnog Prodigya, ali i nastup sastava kao što su Slipknot, Disturbed, Parkway Drive, Die Ärzte, Incubus i drugi. Ne sumnjamo da će i ovogodišnja edicija festivala zasigurno privući masu fanova alternativne scene.

Electric Love Festival - 06.07.-08.07.2023.

Ljubitelji elektronske glazbe doći će na svoje u Salzburgu gdje se održava veliki Electric Love Festival kojeg će predvoditi niz vrhunskih DJ-a i producenata. Tu su Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike, Steve Aoki, Robin Schulz, Deborah De Luca i niz ostalih velikih imena elektronske scene.

Frequency Festival - 17.08.-19.08.2023.

Široj publici najzanimljiviji je svakako Frequency festival koji sredinom kolovoza pokriva širok spektar glazbenih žanrova - od indie, pop, edm pa sve do rock glazbe. Ovoljetna ponuda ponovno izgleda sjajno. Imagine Dragons, Kraftklub, Macklemore, Armin Van Buuren, Limp Bizkit  i ostali obećavaju nezaboravni provod. Velika količina karata je već rasprodana pa je sad zadnji trenutak za razmisliti o odlasku na ovaj sjajni događaj.

Metal On The Hill - 01.09.-02.09.2023.

Austrijska diskografska kuća Napalm Records ponovno organizira dvodnevno događanje u Grazu te dovodi melodičnija imena iz alternativnog svijeta kao što Doro i Tarja Turunen. Za sve ljubitelje metala ovo je logičan izbor.


VIŠE O TEMAMAglazbeni festivaliAustrijaNova Rock festivalElectric Love FestivalFrequency FestivalMetal On The Hill
Povezano