Galliano: Bio sam tako jebeno ljut, postao sam rob alkohola!

Piše: Tea Marić, Zagreb, New York
Objavljeno 05.06.2013.

13

John Galliano

John Galliano

U ekskluzivnom intervjuu za magazin Vanity Fair, John Galliano je prvi put - nakon više od dvije godine - javno komentirao antisemitski ispad koji mu je zatvorio vrata Diora

Nakon dvogodišnje šutnje, John Galliano je konačno otvorio dušu u ekskluzivnom intervjuu za magazin Vanity Fair. Slavni je dizajner po prvi put progovorio o svima dobro poznatom antisemitskom ispadu koji ga je koštao mjesta kreativnog direktora Diora te ga preko noći pretvorio u jednu od najomraženijih osoba u svijetu mode.

Bio sam tako jebeno ljut i izvan sebe da sam jednostavno rekao najzlobniju stvar koja mi je pala na pamet

"To je najgora stvar koju sam rekao u životu, ali nisam tako mislio... Dosta sam razmišljao pokušavajući shvatiti zašto je moja ljutnja bila usmjerena u tom pravcu. Sad mi je jasno - bio sam tako jebeno ljut i izvan sebe da sam jednostavno rekao najzlobniju stvar koja mi je pala na pamet", izjavio je Galliano za Vanity Fair.

Baš poput mnogih njegovih obožavatelja, i sam Galliano povezuje svoj ispad s alkoholom i drogom. "Na početku mi je alkohol bio nešto poput štaka kada bih bio u svom svijetu, izvan Diora. Onda sam ga počeo koristiti nakon odrađenih kolekcija. Što je bilo više kolekcija, to  su i moje alkoholne avanture bivale učestalije. I tako sam postao rob", objasnio je Galliano urednici i novinarki Ingrid Sischy.

Uz ovaj ekskluzivni intervju, Galliano je za Vanity Fair pozirao pred objektivom slavne fotografkinje Annie Leibovitz.


VIŠE O TEMAMAJohn GallianoVanity FairIngrid SischyChristian Dior
Povezano