Gabi Novak i Matija Dedić Trio predvode 28. JazzTime Rijeka

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 18.10.2019.

0

Matija Dedić i Gabi Novak na JazzTime Rijeka Festivalu

Matija Dedić i Gabi Novak na JazzTime Rijeka Festivalu

Jedna od najvećih hrvatskih glazbenih diva, Gabi Novak, u pratnji Matije Dedića i njegovog trija nastupit će 16.11.2019. u velikoj dvorani Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku

Gabi Novak gotovo 30 godina nije imala solistički u Rijeci, što ovaj nastup čini iznimno značajnim kako za nju tako i za njezine brojne obožavatelje, te posebno zahvaljuje na pozivu da nastupi na ovogodišnjem izdanju festivala

Tako će ove godine Riječka publika ponovo imati priliku uživati u ljepoti njezinog glazbenog izričaja koja će zasjati kroz paletu interpretacija bezvremenskih uspješnica kao što su, između ostalih, ‘Pusti me da spavam’ , ‘Sve što znaš o meni’, ‘Pamtim samo sretne dane’.

Tijekom svog dugogodišnjeg umjetničkog rada, Gabi Novak nije našla premca u vokalnoj kvaliteti kao ni umijeću ispreplitanja šlagerskog sentimenta i jazz senzibiliteta. Za novi jazzy zvuk poznatih uspješnica, koje ćemo imati priliku čuti, najzaslužniji je upravo Matija Dedić i to kroz produkciju njezinog albuma “Pjesma je moj život” iz 2003. godine koji je osvojio čak 5 nagrada Porin.

Gabi uvijek ističe da joj je Matija na taj način oplemenio i produžio aktivnu karijeru, a mi možemo samo dodati - na veliko zadovoljstvo njezinih fanova.

Matiju Dedića, kojeg je Riječka publika već imala prilike čuti na pozornici JazzTime Rijeka festivala, gotovo da i nije potrebno posebno predstavljati, čak ni publici koja tek površno prati jazz glazbu. Ovaj vrsni pijanist i jazz glazbenik, koji svojim autorskim potpisom gotovo da postaje sinonim hrvatskog jazza, posljednjih godina svojim brojnim nastupima na svjetskim pozornicama sve više osvaja i međunarodnu glazbenu scenu.

Članovi trija su, uz Matiju, poznati riječki glazbenik koji već dugi niz godina surađuje sa Gabi - Tonči Grabušić na bubnjevima, te Goran Rukavina na basu.
 
Najdugovječniji kvarnerski međunarodni festival jazz glazbe, nastavljajući dugogodišnju tradiciju njegovanja jazz izričaja, ponovo otvara svoja vrata, od 14. do 16.studenog, na radost svih ljubitelja vrhunske glazbe donoseći u svom programu ono najbolje sa svjetske i domaće jazz scene.

Cijena festivalskih ulaznica iznosi 150 kn, a u prodaji se nalaze i pojedinačne, dnevne ulaznice koje možete kupiti i tijekom održavanja festivala po cijeni od 70 kn. Prodaja ulaznica vrši se na svim prodajnim mjestima.


VIŠE O TEMAMAJazzTime Rijeka FestivalMatija DedićGabi Novak
Povezano