Franca Sozzani: Dosta više te golotinje i vulgarnih fotografija!

Piše: CroModa.com
Objavljeno 21.01.2011.

0

Urednica talijanskog Voguea Franca Sozzani smatra da su modni magazini postali previše vulgarni

Franca Sozzani

Franca Sozzani

Franca Sozzani je urednica talijanskog izdanja časopisa Vogue od 1988. Utjecajna je figura u svijetu mode, prati gotovo sve revije na svim značajnijim tjednima mode, autorica je nekoliko knjiga o fotografiji, modi, umjetnosti i dizajnu.

Franca Sozzani je urednica talijanskog izdanja časopisa Vogue od 1988. Utjecajna je figura u svijetu mode, prati gotovo sve revije na svim značajnijim tjednima mode, autorica je nekoliko knjiga o fotografiji, modi, umjetnosti i dizajnu. Definitivno osoba koja ima pravo govoriti o stanju u svijetu mode!

A na svom blogu žestoko se obrušila na modne magazine koji su po njezinom mišljenju prešli granice dobrog ukusa.

> Rujanske naslovnice: Krv, seks i celebrityji

"Bezbroj smo puta u posljednje vrijeme vidjeli neukusne fotografije koje se kose sa svim estetskim normama. Zašto časopisi koji su tako cijenjeni u svijetu mode promoviraju sumnjive vrijednosti, a nerijetko i vulgarnost? Stalno gledamo editorijale s golim ženama i muškarcima kojima je jedina svrha šokirati čitatelje."

Sozzani se prisjetila i samih početaka golotinje u svijetu mode, poput fotografije obnaženog Yvesa Sainta Laurenta, radova genijalnog Helmuta Newtona te suvremenih majstora poput provokativnog Terryja Richardsona i Juergena Tellera, najpoznatijeg po suradnji s Marcom Jacobsom. "Nakon 40 godina, sada možemo reći – koga više briga za golotinju. Umjetnost je tu na zadnjem mjestu, nema poruke, smisla... Nude nam se samo užasne fotografije o kojima se piše 2-3 dana, a nakon toga zauvijek padaju u zaborav", kaže ogorčena Franca.

> Venetia Scott: Modni magazini su mrtvi!

> Katastrofa modnih magazina: U rujnu potonuli Vogue, Elle i W


Povezano