FOTO: U Zagrebu održana revija 'Avangardna moda osamdesetih'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 22.04.2015.

1

Sinoć je održana velika modna revija 'Avangardna moda osamdesetih' na kojoj su svi posjetitelji i gosti imali priliku vidjeti modele dizajnera toga vremena

Sinoć je u galeriji Bačva, zagrebačkog Doma Hrvatskog društva likovnih umjetnika, popularnom Meštrovićevom paviljonu u sklopu izložbe "Osamdesete – slatka dekadencija postmoderne" održana velika modna revija "Avangardna moda osamdesetih" na kojoj su svi posjetitelji i gosti imali priliku vidjeti modele dizajnera toga vremena kao što su Ante Tonči Vladislavić, Nada Kobali, Nada Došen, Sanja Jelovac Mažuranić, Vladimir Rudinsky, Vesna Muhić, Nenad Roban, Dženisa Pecotić, Branka Donassy, Davor Klarić, Matija Vuica, Katarina Balogh, Linea Exclusive, Oleg Hržić i Richard Gumzej. Na modnoj pisti sinoć su se tako našli najtraženiji modeli toga vremena, Livija Butuči i Zvončica Vučković.
Snažnim povezivanjem mode s umjetnošću 80-ih, modi se znatno podiže kulturni rejting. Modi 80-ih se otvaraju vrata galerija, kazališta, kulturnih centara, klupskih prostora i manifestacija koje ranije nisu ni pomišljale na modne sadržaje i njihove pokazivačke potencijale. Uvijek su moda i stvarnost bili u korelaciji, pa je tako i krajem 60-ih i 70-ih godina s rokerskom i hipijevskom modom ispisan jasan odnos  mode i društva. Detaljnije o modi toga vremena napisala je Ana Lendvaj, autorica modnog koncepta izložbe u knjizi "Osamdesete – slatka dekadencija postmoderne".
Najzanimljivije trenutke s revije pogledajte u galeriji fotografija.

VIŠE O TEMAMANada KobaliNada DošenVesna MuhićNenad RobanDženisa PecotićBranka DonassyMatija VuicaKatarina BaloghLinea Exclusiveosamdesete
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se