FOTO: Prvu večer CAP-a zatvorio je sjajni Boris Pavlin

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 27.03.2015.

12

Pavlinova kolekcija put je kroz divlju, neistraženu prirodu nekadašnjih kolonija, a žena koja ju nosi suvremena je Mary Kingsley

Prvu večer 25. po redu Cro A Portera zatvorio je Boris Pavlin čija je revija započela mini dokumentarcem o njegovom radu. Kolekcija je spoj čvrstih, geometrijskih linija koje koketiraju sa elementima kolonijalnog militarizma te floralnih oblika i tekstura koje djeluju u potpunosti organski. Spoj je to viktorijanskog zapada sa divljom neistraženom prirodom istoka.
Koža i metal suoćeni s nježnošću najdelikatnije izvezene svile gube svoju uvriježenu strogoću i postaju sasvim novi odjevni medij. Tisuće delikatnih svilenih latica protkanih perlicama čine mozaik pastelnih boja od kojih su satkane večernje haljine, dok je inovativna dekonstrukcija klasičnih "muških" krojeva u sirovim, teksturiranim svilama prenesena na žensko tijelo te čini  okosnicu dnevnog dijela kolekcije.
Ova kolekcija put je kroz divlju, neistraženu prirodu nekadašnjih kolonija, a žena koja ju nosi suvremena je Mary Kingsley. Neustrašiva, nekonvencionalna, drugačija.

VIŠE O TEMAMABoris PavlinCroAPorterMary Kingsley
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se