Boris Pavlin donosi ekskluzivnu kolekciju 'Celeste'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 26.04.2022.

0

Foto: Zvonimir Ferina

Foto: Zvonimir Ferina

Kolekcija 'Celeste' će biti predstavljena u formi izložbe, a utjelovljuje dizajnerov kompleksan i promišljen pristup modi

U svibnju nas u Atriju Klovićevih dvora očekuje prva sezone modnog projekta "Atelier" koji u fokus vraća predstavljanje modnih kolekcija uživo, a posebno veseli što će u sklopu projekta doajen hrvatske mode Boris Pavlin, predstaviti novu kolekciju dosad neviđenih modela haljina.

Zanimljivo je da će Boris Pavlin kolekciju predstaviti izložbom, naime sam kreator smatra , da klasičan način predstavljanja modela na “catwalku” nije idealan za tip odjeće koju stvara.

"Radi se o komadima koji se ručno izrađuju tjednima, te je svaki detalj bitan, i vrijedan pažnje. A prezentacija takvog 'slow fashiona' zapravo najbolje funkcionira na način u kojem sami određujete koliko ćete vremena provesti ispred jedne haljine promatrajući je izbliza. Bilo to 10 sekundi ili 10 minuta, pa se predstavljanje kolekcije u formi izložbe, nametnulo samo po sebi".

U posljednje dvije godine, slobodno možemo reći "globalne hibernacije" uobičajeni način rada radikalno se promijenio, kreatori su morali postati znatno fleksibilniji sa terminima i vremenom izrade, ali ponekad je takav pristup i dobrodošao, naime ostavlja dovoljno vremena za bavljenje neisprobanim tehnikama i izradom modela koji zahtjevaju sporiji i promišljeniji pristup.

Foto: Zvonimir Ferina

Foto: Zvonimir Ferina

"Vjerujem da je svaka nova kolekcija, zapravo svaki novi model, svojevrsna evolucija tehničkog znanja a time i stila. Iako je osnovna estetika rada nešto što dizajner teško može promijeniti, ta estetika raste i razvija se s vremenom i iskustvom. Moj pristup dizajnu danas je daleko kompleksniji od onog s kojim sam počeo, baš kao i odjeća koju stvaram."

Kolekcija Celeste koju nam kreator predstavlja igranje je slojevitom transparentnosti, svojevrsno oblačenje tijela u oblake, ili proljetno nebo. Nijanse plave, od jedva zamjetnih do dominatnih, protkane srebrom na bijelom svilenom organdiju. Nit vodilja bila je mekoća i svojevrsna likvifikacija tkanina koje izgledaju rasplinuto ili razliveno na silueti ženskog tijela.

U Klovićevim dvorima  12. i 13. svibnja održat će se Atelier – novi projekt koji ponovo okuplja i slavi hrvatski modni dizajn.


VIŠE O TEMAMAmodne izložbehrvatski dizajneriBoris Pavlin
Povezano