FOTO: Lunar je Matiju Vuicu odveo u svijet snažnih boja

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 27.03.2015.

0

Jubilarno izdanje Schwarzkopf Cro A Portera otvorila je Matija Vuica kolekcijom LUNA(R)

Matija Vuica je ovu kolekciju osmišljavala slušajući tek nastali album instrumentalne glazbe Jurice Popovića - LUNAR, po kojem je i nazvana kolekcija. Lunar je Matiju odveo u svijet snažnih boja (koje rijetko koristi), čistih linija i nekih novih konstrukcija koje istovremeno skulpturalno iscrtavaju ženu – Lunu, ali u kontrastu sa mekim linijama svile koje kao da cure u slapovima sa bokova, sa grudi, tvoreći valove tonirajućih boja.
Valovi se provlače kroz cijelu kolekciju kako u pripijenim tako i u raskošnim varijantama dugih haljina, baš kao što život teće u valovima uspona i padova. Manekenke koje su se za ovu reviju okupile još jedanput,  već su ispisale svoju životnu putanju i postale, neke supruge, neke majke, a neke uspješne poslovne žene, ali sve su zadržale gordost, radost i ljepotu poput Božice Lune.
Kroz atmosferu instrumentalne glazbe "Lunara", koji je premijerno izveden sinoć na Schwarzkopf Cro A Porteru, Matijine Lune ispisale su svoje nove živote. Morana Paj, Josipa Janković, Nives Vinčić, Diana Šimunić, Martina Majcenović, Lina Jurašić samo su dio nekadašnjih manekenki koje su sinoć nosile Matijinu reviju.

Najbolje detalje pogledajte u galeriji fotografija.

VIŠE O TEMAMACroAPorterMatija VuicaMorana PajMartina MajcenovićLina JurašićDiana ŠimunićJurica POpović
Povezano