Buried Clothes: Hrvatski dizajneri spremni za Noć vještica

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 29.10.2013.

66

Mladi hrvatski kreativci udružili su snage te na originalan način povezali odjeću Buried Clothes, Halloween i film Beetlejuice

Pred nama je period godine u kojem su po vjerovanju starih Kelta, za vrijeme punog mjeseca i uoči Dana mrtvih 31.10., vrata između paralelnih svjetova otvorena i duše mrtvih se vraćaju na Zemlju. Kelti su 1. studeni slavili kao početak nove godine u čast boga Sunca, ali i gospodara smrti, Samhaina.
Zbog toga su se ljudi, u noći uoči Dana mrtvih - poznatoj i kao Halloween (ili Noć vještica), u strahu od mogućnosti susreta s mrtvima, prekrivali maskama i stvarali veliku buku.
Tim povodom je petero mladih kreativaca udružilo snage, te je svaki svojim izričajem pridonio projektu pod nazivom "Homage to Beetlejuice", upravo u vrijeme kad nam nakon punih 25 godina iz Hollywooda dolaze vijesti o snimanju nastavka kultnog filma  "Beetlejuice".

Djevojke iz modne inicijative Buried Clothes, koje potpisuju svu odjeću, te dizajnerica nakita Be Kind Rewind, facepainterica Jasmina Bodypainting Art i fotograf Goran Jerković na jednoj su zagrebačkoj lokaciji posvetili vrijeme stvaranju svoje vizije magičnog Burtonovog svijeta. Više u galeriji fotografija.

VIŠE O TEMAMABuried ClothesHalloweenNoć vješticaBeetlejuiceBe Kind RewindJasmina Bodypainting ArtGoran Jerković
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se