FOTO: Casting ususret posve novom konceptu Cro A Portera

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 23.03.2016.

48

Zagrebački Matise, ususret novoj sezoni modnog projekta Cro A Porter, ugostio je casting za modele koji će nositi revije hrvatskih etabliranih modnih dizajnera

Očekivan interes za sudjelovanjem, potvrdio se odazivom više od stotinu djevojaka i mladića iz svih hrvatskih modnih agencija.

Osim brojnih dizajnerskih imena, Cro A Porter, lansirao je karijere mnogih djevojaka i mladića koji su ostvarili velik uspjeh na domaćoj i međunarodnoj modnoj sceni. Sam casting okupio je tek manji dio dizajnera koji nastupaju na ovosezonskom Cro A Porteru, jer je koncept samog događanja uvelike promijenjen.

Ovosezonski Cro A Porter tako će se, za razliku od uobičajenog koncepta koji traje nekoliko dana, protegnuti na čak nekoliko tjedana s manjim i intimnijim događanjima. To je posve nov i još nepoznat koncept na domaćoj sceni.

"Namjera je stvoriti novo i intimnije ozračje koje će konzumirati domaći modni proizvod na drugačiji način s više pažnje na dizajnerima koje predstavljamo. Modni maraton od nekoliko dana zaredom, koji je iscrpljujući za sve sudionike, za sada ostavljamo po strani i fokusiramo se na neke nove načine prezentacije. Obećavamo velika iznenađenja!", rekao je Viktor Drago, umjetnički direktor i producent Cro A Portera.

Cro A Porter, prvi domaći tjedan mode s jasno postavljenim standardima predstavljanja autorske kolekcije domaćih dizajnera utemeljen je 2003. godine. S dvije sezone godišnje, ujedno je i projekt s najdužom tradicijom u Hrvatskoj po navedenim standardima. Uveo je revolucionarne pomake u produkciji te približio hrvatsku modu svjetskim standardima.


VIŠE O TEMAMACroAPortermodelingcastingmanekenstvoViktor Drago
Povezano