Forbes: Igra prijestolja Hrvatsku pretvorila u kraljevstvo turizma

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.04.2015.

0

Screenshot: Forbes

Screenshot: Forbes

Kako kaže novinarka Forbesa, snimanje ove serije je na hrvatski turizam, ali i gospodarstvo općenito, imalo velike pozitivne efekte

Cecilia Rodriguez, novinarka poznatog američkog časopisa Forbes, objavila je članak pod naslovom "Game Of Thrones Is Transforming Croatia Into a Kingdom Of Tourism and Set-Jetting", a u sklopu kojega naglašava kako je Hrvatska sve popularnija turistička destinacija u svijetu, posebice među brojnim ljubiteljima poznate HBO-ove serije Igra prijestolja (Game of Thrones). Kako kaže novinarka, snimanje ove serije je na hrvatski turizam, ali i gospodarstvo općenito, imalo velike pozitivne efekte.
U članku je također naglašeno kako posljednjih godina raste značaj filmskog turizma, odnosno kako postoji sve više turista koji se na putovanja odlučuju motivirani upravo filmovima i serijama. To pokazuje i istraživanje koje je provedeno 2014. godine od strane Tourism Competitive Intelligence, a prema kojem čak 45 milijuna turista odabire destinaciju koju su vidjeli u filmu ili seriji.
Naglašeno je i kako brojne turističke agencije u svojoj ponudi imaju pakete izleta i putovanja s tematikom serije, a koje obuhvaćaju lokacije na kojima su snimane epizode u Hrvatskoj: od Dubrovnika, Dioklecijanove palače, tvrđave Klis pa sve do Nacionalnog parka Krka. Članak u cijelosti možete pročitati ovdje.

VIŠE O TEMAMAHrvatska turistička zajednicaForbesGame of ThronesCecilia Rodriguez
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se