Finale 21. Cro A Portera: Izvrsni Teo Perić stavio točku na i

Piše: Ana Belić, Foto: Goran Matijašec
Objavljeno 07.04.2013.

21

Juraj Zigman

Juraj Zigman

Najveći aplauz večeri zasluženo je pokupio Teo Perić, koji je inspiraciju pronašao u filmovima maestralnog Alfreda Hitchcocka

Zigmanova pozitivna moda

Zadnju večer ovosezonskog Cro A Portera otvorio je Juraj Zigman veselom revijom, točnije - malim festivalom pozitivne mode i energije. Razigrana odjeća sa raznim izrezima i printevima u tipičnom Zigmanovom stilu oduševit će poklonike njegove estetike. Od printeva je ovaj put prevladavalo voće i cvijeće, a uočeno je i par kukaca.
Zigman je u sklopu revije predstavio i novu kolekciju cipela, punih boja i uzoraka, baš kao i njegova odjeća. Samo za najhrabrije!

Lokomotiva

Lokomotiva

Lokomotiva ide dalje

Luka Grubišić i Lana Puljić, dizajnerski dvojac branda Lokomotiva, ostaju vjerni military komadima poput kaputića, no sada su se više posvetili i mornarskom izričaju s plavo-bijelim kombinacijama, konopcima i točkicama. Luka i Lana na pojedinim komadima spajaju morske motive i plavu boju sa smeđom i maslinastozelenom kako bi stvorili efekt iznenađenja, a koliko im je to uspjelo - procijenite sami.

Hippy Garden

Hippy Garden

Hippy Garden će ovog ljeta svima dobro doći!

Đurđica Vorkapić još jednom je sa svojim Hippy Gardenom pokazala ljubav prema veselom i opuštenom hippie razdoblju. Kolekciju obilježavaju zemljani tonovi te trenutno veoma popularna smaragdnozelena boja, koja odlično funkcionira na lepršavim komadima. Đurđica se i dalje voli igrati transparentnim dijelovima na haljinama, baš kao i sitnim našivenim perlicama koje odjeći daju posebnost. Nova Hippy Gardenova kolekcija izgleda vrlo jednostavna za nositi; daje taj neki ležeran osjećaj koji svi žele tijekom toplih mjeseci.

Borna Rajić

Borna Rajić

Križarski pohod Borne Rajić

Tradicionalno 'neshvaćena' dizajnerica Borna Rajić vjerojatno će i dalje takva ostati. Tema nove kolekcije njenog labela Borna & Fils su križarski ratovi i srednji vijek, pa u skladu s tim dominiraju križevi, a od boja crvena, bijela, ružičasta i zlatna. Borna se inspirirala slikama odjeće iz tog perioda i umjetnicima poput Velasqueza, te upotrebljava puno raskošnog baršuna i čipke. Niti poigravanje sa idejom oklopa dizajnerici nije strano, pa tako kreira mrežasti top zlatne boje koji asocira na njih. Ako se netko poželi odjenuti kao žena ratnica spremna na križarski pohod, barem zna gdje će tražiti.

Linea Exclusive

Linea Exclusive

Linea Exclusive solidna, ali bez WOW efekta

Prvi dio nove kolekcije Linee Exclusive podsjećao je pomalo na 90-e: mrežasti crni rastezljivi materijali, pripijene kratke haljinice sa prorezima, zalizana kosa... Ne može se reći da je navedeno ostavilo baš dobar i elegantan utisak. Poboljšanje slijedi u drugom dijelu s haljinama u bojama dragulja. No, baš i ne možemo reći da je ova revija ostavila WOW efekt na prisutne.

Teo Perić za MAK

Teo Perić za MAK

Teo Perić opet oduševio!

Teo Perić za MAK još jednom je oduševio modnu publiku i dobio najveći aplauz večeri. Dizajneru su kao inspiracija poslužila tri filma Alfreda Hitchcocka: Vrtoglavica, Nazovi M radi umorstva i Ptice. Tako je i cijela kolekcija podijeljena na tri dijela: započinjemo Vrtoglavicom, i kombinacijama sa crnom, bijelom i žutom bojom, te printevima apstraktnog cvijeća, nastavljemo preko Nazovi M radi umorstva gdje, pak, prevladava smirena kombinacija crne i pepermint boje, i završavamo s Pticama koje nam donose neočekivanu boja ciklame, crvenu i žutu. Perićeva retro silueta s naglašenim strukom, ali i midi i dugačke suknje, svidjet će se svakoj ženi koja želi izgledati ženstveno i senzualno.

VIŠE O TEMAMACroAPorterJuraj ZigmanTeo PerićLuka GrubišićLana PuljićĐurđica VorkapićBorna RajićHippy GardenLinea ExclusiveBorna & FilsSchwarzkopf Cro-A-Porte
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se