Film o hrvatskim filmskim lokacijama nagrađen u Berlinu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 17.03.2020.

0

Ilustracija. Foto: Hrvatska turistička zajednica

Ilustracija. Foto: Hrvatska turistička zajednica

Promotivni film 'Croatia Your Next Filming Destination' osvojio je drugo mjesto u kategoriji 'Region International' na 20. festivalu turističkog filma The Golden City Gate u Berlinu

Riječ je o filmu nastalom u suradnji Hrvatske turističke zajednice i produkcijske kuće Balduči film, specijalizirane za snimanje turističkih filmova.
"Ova nagrada dodatna je potvrda kako Hrvatska posljednjih godina postaje sve značajnija destinacija filmskog turizma. Popularne lokacije na kojima su snimane svjetski poznate serije, filmovi i televizijski showovi sve više postaju motiv dolazaka turista, a i same destinacije prepoznaju mnoge promotivne efekte kada je u pitanju filmska industrija. Vjerujem da će ovaj video dati dodatan doprinos u nastojanjima da u Hrvatsku dovedemo najznačajnije produkcije iz svijeta filma i tako nastavimo aktivno promovirati našu zemlju kao poželjnu filmsku destinaciju", izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, uputivši čestitke cijelom timu koji je sudjelovao u kreiranju filma.
The Golden City Gate festival nagrađuje filmove u 18 različitih kategorija, a međunarodni ocjenjivački sud među brojnim prijavama iz cijeloga svijeta odabire one najbolje.

"Svaka nagrada me veseli, osobito kada se to događa u kontinuitetu, što je priznanje struke da radimo kvalitetan posao. Prvenstveno se zahvaljujem mom timu koji je odradio još jedan veliki zadatak, a to su redatelj filma Herve Tirmarche, snimatelj i montažer Jalil Armijo, snimatelj Bobbby Grubić te asistenti snimatelja Nikša Vierda i Nikola Klačinski. U 30 dana prošli smo cijelu Hrvatsku kako bismo napravili novi moderni film kojim se Hrvatska može prezentirati u svijetu ljepotom svojih brojnih filmskih lokacija", izjavila je direktorica Balduči Filma Spomenka Saraga.

Dodajmo kako su ove godine, u sklopu istog festivala, drugu nagradu osvojili i Turistička zajednica grada Rijeke i Balduči film u kategoriji „City International“ za promotivni film „Rijeka - I miss you“ te Valamar Collection Marea Suites 5* u kategoriji „Hotel INT“.

VIŠE O TEMAMAhrvatski turizamThe Golden City GateHrvatska turistička zajednicaKristjan StaničićSpomenka SaragaBalduči film
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se