Kako se riješiti ispucalih usana u zimskim mjesecima

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 19.10.2022.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Suhe i ispucale usne su česta pojava u hladnom dijelu godine pa ih moramo posebno njegovati, a mi vam donosimo savjete kako to najlakše učiniti.

Neki od uzroka suhih i ispucalih usana su hladnoća, suhi zrak te dehidracija, stoga ne čudi što je to vrlo česta pojava u zimskim i jesenskih mjesecima kada je vrijeme hladno te promjenjivo. Suhe usne mogu biti užasno neugodne te katkad i bolne, a otežavaju i nanošenje make-upa jer na njima ruž ne izgleda dobro. U nastavku pročitajte kako se jednom zauvijek riješiti ovog problema uz samo malo vremena i pravilnu njegu.

1. Dišite na nos

Iako ovaj savjet može zvučati neobično, zimi kada je zrak vani vrlo hladan, trebali bismo se truditi disati kroz nos. Disanje na usta uzrokuje znatno isušivanje usana, ali i grla pa može biti i općenito štetno za zdravlje. Ako to baš nikako ne možete izbjeći, na usne nanesite zaštitni balzam.

2. Piling

Barem jednom do dva puta tjedno napravite piling vaših usana. Ako vam je koža na površini usana suha, može spriječiti djelovanje svih ostalih proizvoda za njihovu hidrataciju poput balzama, melema i slično jer se oni neće dovoljno dobro upiti.

3. Balzam za usne

Uvijek nakon pilinga nanesite njegujući balzam na svoje usne. Osim toga, uvijek ga imajte u svojoj torbici ili negdje drugdje pri ruci kako biste ga mogli ponovo nanijeti i spriječiti vanjske štetne utjecaje da dodatno isuše vaše usne.

4. Ostanite hidratizirani

Pobrinite se da uvijek sa sobom imate bocu vode i da je dnevno pijete u dovoljnim količinama. Suhe i ispucale usne, kao i suha koža općenito, mogu biti uzrokovane i unutrašnjim stanjem organizma. Ako vaše tijelo iznutra nije dovoljno hidratizirano, neće biti ni vaša koža!


VIŠE O TEMAMAbeautynjega usanausnenjega kožebeauty savjetisavjetitrikovi
Povezano