Evo kako savršeno nanijeti proizvode za samotamnjenje

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 23.06.2021.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Najbrži način za postizanje savršeno preplanulog tijela je nanošenje losiona za samotamnjenje, no njegovo nanošenje ponekad može biti pravi izazov, zato smo izdvojili sve što morate znati prije nego što ga isprobate.

Svaka žena sanja o savršeno preplanulom tijelu s kojime će zablistati na plaži, no ponekad nažalost jednostavno nemamo vremena dovoljno dugo ležati na plaži kako bismo postigli željeni rezutat. Osim toga, takvo dugotrajno izlaganje suncu može imati štetne utjecaje na našu kožu pa ga je ponekad bolje izbjegavati. Upravo zato često posežemo za različitim proizvodima za samotamnjenje poput losiona, sprejeva i mlijeka za tijelo, no potrebno ih je pravilno nanijeti kako bi izgledali prirodno i bez različitih nepravilnosti.

1. Nanesite piling za tijelo

Prije nanošenja bilo kojeg proizvoda za samotamnjenje, vrlo je važno napraviti temeljiti piling cijelog tijela, odnosno svih područja na koje planirate nanositi proizvod. Time ćete ukloniti sve mrtve stanice kože i ostale nečistoće kako biste dobili nježnu i glatku podlogu, a naposlijetku i prirodan izgled preplanulog tena.

2. Depiliranje

Osim korištenja pilinga, preporuča se i depiliranje ili pak brijanje područja na koja planirate nanositi proizvod za samotamnjenje. Svrha ovoga je vrlo slična kao i on pilinga, a to je dobivanje glatke i čiste površine na kojoj će preplanuli ten izgledati posebno zavodljivo.

3. Nanesite hidratantnu kremu

Iznimno je važno nanijeti hidratantnu kremu, mlijeko ili losion za tijelo prije nanošenja bilo kojeg proizvoda za samotamnjenje. Posebno obratite pozornost na ona suša područja kože kao što su to koljena, laktovi i gležnjevi. Također, pričekajte nekoliko minuta kako bi se losion upio, prije nego počnete nanositi proizvod za samotamnjenje.

4. Nanesite proizvod za samotamnjenje

Odberite kvalitetni proizvod za samotamnjenje, neovisno radi li se o mlijeku, spreju ili kakvom drugom obliku ovog beauty proizvoda. Nanošenje će naravno ovisiti i o tome koji ste proizvod odabrali, no generalno je pravilo da ga nanosite vrlo pažljivo i ravnomjerno na sve dijelove tijela, osim na suha područja kože (koljena, laktovi i gležnjevi) na koja je potrebno nanijeti nešto manju količinu. Također, važno je pričekati da se proizvod u potpunosti osuši prije nego što na sebe obučete odjeću.

5. Budite strpljivi

Kako bi se proizvod za samotamnjenje dobro upio te kako bi se vaš novi, preplanuli ten u potpunosti razvio, ponekad je potrebno pričekati i nekoliko sati. Preporuča se da tih nekoliko sati izbjegavate bilo kakvu fizičku aktivnost koja može uzrokovati pojačano znojenje zato što može narušiti izgled vašeg preplanulog tena i njegov ujednačen te prirodan izgled.


VIŠE O TEMAMASamotamnjenjelosioni za samotamnjenjesavjetibeauty trikovi
Povezano