Evo kako je bilo na modnoj reviji Učilišta Profokus

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.06.2022.

0

Mirijam Martić. Foto: Z. Atletić/Z. Ferina/L. Mjeda

Mirijam Martić. Foto: Z. Atletić/Z. Ferina/L. Mjeda

Budući modni dizajneri prve i druge godine Učilišta Profokus u AvantGardenu su po prvi put predstavili svoje odjevne modele

U prostoru AvantGarden održala se modna revija u organizaciji Učilišta Profokus. Posebnost ovog događanja bilo je predstavljanje mladih modnih dizajnera, polaznika prve i druge godine modnog dizajna te bivšu polaznicu Učilišta, Mirijam Martić iza branda Martiz koja se premijerno predstavila modnoj zajednici u listopadu 2021., na Etno reviji u Vinkovcima.

Helena Zelenika

Helena Zelenika

Budući modni dizajneri prve i druge godine (Filipa Pušić, Kristina Kežman Šercer, Karla Jurjević, Mihaela Rojtinić Štimac, Barbara Kecerin, Marina Šakota, Marina Buljat, Helena Zelenika, Andreja Komak, Lorena Gečević i Anamarija Karlović) prvi su put predstavili svoje odjevne modele te pokazali kako su unutar samo jedne nastavne godine svoje ideje pretočili u gotove dizajnerske komade.

Foto: Z. Atletić/Z. Ferina/L. Mjeda

Foto: Z. Atletić/Z. Ferina/L. Mjeda

Kako bi cijeli doživljaj modnog događaja bio zaokružen, u samoj produkciji pridružili su im se modni stilisti, vizažisti i frizeri stilisti, također aktualni polaznici Učilišta, koji su tijekom ove nastavne godine bili sudionici na mnogo projekata unutar Učilišta i vanjskim događanjima kao što su modne revije, editorijali. Uz budno oko mentora Josipa Križnjaka stajling je bio cjelovit.                    
 
Foto: Z. Atletić/Z. Ferina/L. Mjeda

Foto: Z. Atletić/Z. Ferina/L. Mjeda

Podršku mladim kreativcima pružili su kolege modni dizajneri koji su obrazovanje stekli u Učilištu Profokus, a nalaze se su u vrhu hrvatske modne scene. To su Zoran Aragović i njegov brand BiteMyStyle, Sara Lončarić i njezin poznati brand BlackPearl, mlada dizajnerica Marija Izabela Rajić, Clés, Natalija Smogor, Jadranka Berković i njezin Atelier Aufinger, Jelena Vrhovec - brend J'elim i novo uspješno ime - Mate Pirija.


VIŠE O TEMAMAUčilište Profokusmodne revijehrvatski modni dizajneriMirijam Martić
Povezano