U par poteza do savršeno definiranih orbva

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 24.11.2022.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Obrve uokviruju lice te ističu oči, zato ih je vrlo važno naglasiti prilikom nanošenja make-upa, a evo i kako to vrlo jednostavno učiniti.

Obrve su jedan od najupečatljivih dijelova lica jer ga uokviruju, naglašavaju oči te mogu u trenu promijeniti dojam svakog make-upa. Zato im je, prilikom nanošenja make-upa, vrlo važno posvetiti pažnju te se pobrinuti da budu uredne i lijepo definirane. Na beauty tržištu postoji pregršt različitih proizvoda za obrve - od olovki i sjenila do gelova, a možete ih koristiti zasebno ili čak i sve, no tada je važno paziti na redoslijed.

Prije nego što počnete s nanošenjem make-up proizvoda za obrve, odaberite savršenu nijansu, a mi vam preporučamo da uvijek izaberete onu koja je najbliže vašoj prirodnoj boji kose. Kako biste ih savršeno uredili i postigli naglašen, no ujedno i prirodan izgled, potrebno je slijediti nekoliko jednostavnih koraka. Nastavite čitati i otkrijte kako do besprijekorno sređenih obrva te postanite pravi make-up majstor.

1. olovka za obrve

Prvi proizvod za kojim biste trebali posegnuti prilikom uređivanja obrva jest olovka za obrve. Njome prvo popunite sve dijelove obrva, fokusirajući se na one prorijeđene ako ih ima. Proizvod nanesite kratkim potezima u smjeru u kojemu dlačice rastu te uvijek počnite od unutarnjeg kuta prema van. Ako imate tanke obrve, olovkom možete doraditi i njihov oblik, no pazite da ne pretjerate.

2. Sjenilo za obrve

Nakon olovke za obrve, preko nje nanesite sjenilo za obrve u istoj ili barem što sličnijoj nijansi. Tako ćete spriječiti razmazivanje olovke, kao i njezino skidanje kako bi vaše obrve ostale besprijekorne tijekom cijelog nošenja make-upa. Sjenilo nanesite kosom make-up četkicom. Naravno, ako ciljate na nešto prirodniji i nježniji izgled obrva, možete preskočiti olovku te nanijeti samo sjenilo.

3. Četkica za obrve

Kada ste zadovoljni oblikom svojih obrva te općenito njihovim izgledom. Počešljajte ih četkicom za obrve. Ako ju nemate, to možete učiniti i starom četkicom od maskare, no pripazite da je dobro očišćena. Osim što će vaše obrve izgledati urednije, time ćete i ukloniti sav višak proizvoda koji ste do tada nanijeli te razmazati sve oštre linije što će vašim obrvama dati prirodniji izgled.


VIŠE O TEMAMAMake-upšminkasavjetibeauty savjetiobrveolovke za obrve
Povezano