Evo kako brzo i lako sakriti podočnjake

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 03.10.2022.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Evo kako vrlo brzo i jednostavno prikriti jasno vidljive podočnjake i doći do besprijekornog tena iz snova, uz samo malu pomoć make-upa.

Ako ste jedna od mnogih žena koja se susrela s problemom jako vidljivih i upečatljivih podočnjaka, onda znate koliko oni mogu biti frustrirajući. Bez obzira koliko čist i ujednačen ten imate inače, tamni podočnjaci u trenu mogu narušiti vaše samopouzdanje.

Naravno, njihovu se vidljivost i pojavljivanje može spriječiti uz pomoć različitih beauty proizvoda poput maski za okoloočno područje ili pak krema, no njima je potrebno vrijeme da počnu djelovati, a nama je ponekad potrebno brzo i jednostavno rješenje. U nastavku otkrijte kako ih se u trenu riješiti, uz samo malu pomoć make-upa.

1. Primer

Prije nego se bacite na nanošenje make-up proizvoda za prikrivanje nepravilnosti, važno je na kožu nanijeti primer. Nanesite ga nježno i ravnomjerno, budući da je koža oko očiju vrlo tanka i sojetljiva. Tako ćete osigurati da vaši podočnjaci ostanu nevidljivi tijekom cijelog dana.

2. Komplementarne boje

Za ovo ste pravilno sigurno čuli na satu likovne kulture, a sada će vam dobro doći i u nanošenju make-upa. Naime, komplementarne boje koje su na kotaču boja jedna drugoj suprotne, međusobno se neutraliziraju. Tako ćete podočnjake ljubičaste nijanse najlakše prekriti narančastim nijansama, zato prilikom odabira odgovarajuće nijanse korektora imajte to na umu.

3. Korektor

Prilikom nanošenja korektora, fokusirajte se na područje ispod očiju. Nanesite ga od unutarnjeg kuta oka, pa sve do vrha jagodica, kako biste postigli najbolji efekt koji će posvijetliti vaš ten i dati vam maksimalno prekrivanje. Zatim ga pažljivo i temeljito izblendajte četkicom ili beauty blenderom.

4. Tekući puder

Nakon korektora, vrijeme je za nanošenje make-up podloge, odnosno tekućeg pudera. Ako se borite s problemom podočnjaka, preporučamo da izaberete puder koji je jako pigmentiran i čija je formula prilagođena prekrivanju različitih nepravilnosti na licu. Preporučamo da ga nanosite uz pomoć beauty blendera, laganim “tapkanjem”, kako bi se što veća količina proizvoda zadržala na licu.

5. Fiksacija

Kako sav trud nanošenja make-upa i skrivanja podočnjaka ne bi bio uzaludan, važno je na samomkraju fiksirati šminku. Prije svega, preko tekućeg pudera nanesite onaj u kamenu, a cijeli postupak završite nekim od brojnih dostupnih sprejeva za fiksaciju make-upa. Tako ćete osigurati dugotrajnost vašeg make-upa, a vaši će podočnjaci ostati skriveni i nevidljivi tijekom cijelog dana.


VIŠE O TEMAMAsavjetimake-upmake-up savjetišminkapodočnjaci
Povezano