European Union Youth Orchestra za Hrvatski glazbeni zavod

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.08.2020.

0

European Union Youth Orchestra

European Union Youth Orchestra

Zagrebački koncert dio je European Music Gallery Festivala 2020., serije od 24 koncerta u 19 zemalja diljem Europe u kojima sudjeluje 282 glazbenika

U koncertnoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu u nedjelju, 23. kolovoza u 20 sati održat će se koncert komornog ansambla sadašnjih i bivših hrvatskih članova European Union Youth Orchestra.

Osnovan davne 1976. godine EUYO - European Union Youth Orchestra uspješno djeluje s jasnom misijom okupljanja najtalentiranijih mladih glazbenika iz svih država članica EU-a u orkestru kojeg pokreće zajednički osjećaj europske baštine, inovativnost i stalna potraga za izvrsnošću.

Zagrebački koncert dio je European Music Gallery Festivala 2020., serije od 24 koncerta u 19 zemalja diljem Europe u kojima sudjeluje 282 glazbenika iz svih 27 zemalja EU-a i Velike Britanije. Svi koncerti slijede odgovarajuće zdravstvene mjere koje su na snazi kako bi se  glazbenicima i publici omogućilo sudjelovanje na izvedbama uživo uz primjerenu socijalnu distancu ili online.

European Union Youth Orchestra za Hrvatski glazbeni zavod

European Union Youth Orchestra za Hrvatski glazbeni zavod

Koncert će se održati iza zatvorenih vrata, bez publike, a gledatelj diljem svijeta moći će ga pratiti na www.euyo.eu. Posvećen je HGZ-u i podrška je donatorskoj kampanji za sanaciju posljedica potresa koji je značajno oštetio zgradu u Gundulićevoj, jednu od najstarijih i najvažnijih kulturnih institucija u Hrvatskoj. Više detalja o kampanji potražite na www.hgz.hr/donacije.

Ansambl koji će preuzeti ulogu orkestra kao kulturnog ambasadora Europske unije čine Barbara Udovčić, violina, Hiwote Tadesse, viola i Tonka Javorović, violončelo. Na programu su gudački trio Franza Schuberta u B-duru, Serenada u C-duru Ernöa Dohnányia te gudački trio nedavno preminulog poljskog skladatelja Krzysztofa Pendereckog.


VIŠE O TEMAMAEuropean Union Youth OrchestraHrvatski glazbeni zavodBarbara UdovčićTonka Javorović
Povezano