Emotivna izložba u Galeriji Klovićevi dvori

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 26.10.2021.

0

Ivana Petković Čevra

Ivana Petković Čevra

Projekt Putevima bokeljskih Hrvata predstavlja zanimljivu izložbu u tehnici kolaža. Bokeljski Hrvati 2021. donosi emotivna razmišljanja poznatih nam Hrvata.

Odvjetnik Boris Šavorić, profesorica Vanda Babić Galić, bivša Miss Hrvatske, a danas uspješna poslovna žena Ivana Petković Čevra i drugi otkrivaju što ih veže za zaljev hrvatskih svetaca.
Nastavak je ovo dugogodišnjeg projekta koji spaja dvije države i dva naroda, a ujedno radi na očuvanju bogate kulturne baštine bokeljskih Hrvata. Izložba će biti otvorena u Galeriji Klovićevi dvori od 4. do 14. studenog.
"Za Bokelje ova zemlja je dar od Boga i njihovih predaka, sveti prostor u kojem moraju biti u interakciji ako žele zadržati svoj identitet i vrijednosti!" – otkriva istaknuti hrvatski odvjetnik Boris Šavorić.

Na jedanaest vizuala upoznat ćemo sve generacije bokeljskih Hrvata koji žive u Crnoj Gori i Hrvatskoj. Njihovo emotivno viđenje Boke kotorske i njihova povezanost svojevrsni su most prošlosti i budućnosti. Njihove riječi toliko su jake da nas propitkuju jesmo li svjesni i radimo li dovoljno na upoznavanju novih generacija o nasljeđu koje je prepoznato u cijelom svijetu.

"Boka kotorska je moja zlatna dolina!" – otkriva bivša Miss Hrvatske, danas uspješna poslovna žena, Ivana Petković Čevra.

Izložba donosi priče aktera ove izložbe, a to su: svećenik Kotorske biskupije Don Robert Tonsati, pomoćnica ravnatelja i profesorica matematike u kotorskoj osnovnoj školi Dijana Milošević, predsjednik Hrvatskoj nacionalnog vijeća CG Zvonimir Deković, urednica na radiu Dux Tanja Grabić, legendarni vaterpolist i zlatni olimpijac Mirko Vičević, redovna profesorica na Odjelu za kroatistiku Sveučilišta u Zadru Vanda Babić Galić, demograf, profesor i pročelnik Odjela za sociologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu Roko Mišetić, bivša Miss Hrvatske i uspješna poslovna žena Ivana Petković Čevra, hrvatski odvjetnik Boris Šavorić te učenici Karlo Schubert i Doris Deković.

"Boka je ishodište, zavičaj, točka susreta kultura i svjetova!" – ističe svećenik Kotorske biskupije i Bokelj Don Robert Tonsati.

VIŠE O TEMAMAizložbe u ZagrebuKlovićevi dvoriIvana Petković Čevra
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se