Eksplicitni sadržaji: Politički korektna predstava

Piše: CroModa.com
Objavljeno 22.02.2010.

0

Eksplicitni sadržaji

Eksplicitni sadržaji

Bacači sjenki pokreću novi kazališni projekt Trilogija o zajedništvu, koji će se ostvariti tijekom 2010. u suradnji s tri kazališta: 1. Eksplicitni sadržaji – (Zagrebačko kazalište mladih, Zagreb, 1. ožujka .2010.), 2. Evolucija: Master Class (Atelje 212, Beograd, 1. Srpnja 2010.) i 3. Muški/ženski-ženske /muške (Teatar ITD /Kultura promjene/ Zagreb, 18. Studemoga 2010. godine)

Možemo li, u tek par sati djeljenja zajedničkog prostora i vremena jednoga kazališnog događaja, evoluirati od zajednice “uglađenih stranaca” u istinsku zajednicu ljudi sa svim postojećim razlikama, a ipak ujedinjenih u istoj strasti? Mogu li “La vie en rose” i “Paint it black” biti otpjevani zajedno i stvoriti treću pjesmu i neku novu boju? 

Ovim i mnogim drugim pitanjima se bave Eksplicitni sadržaji, kazališno putovanje na kojem svatko –  i izvođači i publika – ima mogućnost izbora vlastite uloge i mjesta u zajednici, ali je cilj za sve isti: stvoriti “savršenu predstavu”.  

Eksplicitni sadržaji je politički korektna predstava (društveni događaj) koja jednako vrijeđa sve i/ili ostavlja sve jednako ravnodušnim. U bavljenju zajednicom, pa čak i onom kazališnom, ovo je insceniranje jednog susreta s mnogostrukim posljedicama koje možemo čak i predvidjeti.

Kazališna zajednica je utjelovljenje konvencije; Bacači Sjenki propituju koliko daleko je publika spremna ići u ispunjavanju te konvencije i u slijeđenju njezinih pravila. 

“Put kojim se kreće je kratak i istovremeno beskrajan, a ovo je samo prva stanica.” 

Autor koncepta je Boris Bakal, režiju potpisuju Boris Bakal i Katarina Pejović, dramaturzi su Boris Bakal, Katarina Pejović i Stanko Juzbašić, a izvođači glumci Zagrebačkoga kazališta mladih.

Projekt su financijski podržali Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport i Ministarstvo kulture RH.
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se