Drugo izdanje Samobor Craft Festivala u svibnju

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 25.04.2023.

0

Foto: Marko Lopac

Foto: Marko Lopac

U središtu grada u sklopu Festivala će nastupiti Kojoti, Neno Belan, Jimmy Stanić & The Boys i ABBA Real Tribute Band

Grad Samobor će i ove godine predstaviti svoj mladi i kreativni festival posvećen malim zanatima. Od 12. do 14. svibnja središte ovog čarobnog grada bit će pretvoreno u najveći festival malih zanata u Hrvatskoj, jer stiže nam drugo izdanje Samobor Craft Festivala!

Turistička zajednica grada Samobora prošle je godine po prvi put predstavila ovo unikatno glazbeno-izložbeno događanje, koje je naslijedilo tradicionalni Samoborski proljetni sajam. Nekoliko tisuća posjetitelja prvog izdanja Samobor Craft Festivala imalo je tada priliku upoznati se s bogatom ponudom vrijednih i unikatnih zanatskih proizvoda, od domaćih tradicionalnih rukotvorina, poput ručno rađenog nakita, lončarskih proizvoda, licitara, pa čak do i craft brodova i specifičnih ručno rađenih igračaka.

S obzirom na iskazani interes i izlagača i posjetitelja, Samobor Craft Festival će kao najveći festival malih zanata i ove godine ponuditi uvid u vrijedne i tradicionalne zanatske proizvode i umjetničke rukotvorine ​​te predstaviti zanimljivosti iz svijeta raznolikih craft proizvođača kako iz okolice Samobora tako i iz čitave Hrvatske. Naglasak festivala bit će i na gastro ponudi ukusnih zalogaja i osvježenja, a cjelodnevni izložbeni i gastro program bit će upotpunjen koncertima u večernjim satima.

Samobor Craft Festival

Samobor Craft Festival

Festival će se rasprostranjivati kroz čitavo središte grada, od Trga Matice hrvatske preko Kleščićeve ulice do Trga kralja Tomislava, a u samom centru na središnjoj festivalskoj pozornici u večernjim satima će se održati i glazbeni program.Na festivalu će ove godine nastupiti rock ikone Kojoti, kantautor, pjevač i skladatelj te jedan od najemitiranijih glazbenih autora Neno Belan, istinska živuća legenda i unikatni glazbeni interpretator Jimmy Stanić sa svojim bendom The Boys te vodeće ime aktualne ABBAmanije, ABBA Real Tribute Band.


VIŠE O TEMAMASamobor Craft Festivalfestival malih zanataSamobor
Povezano