Drugi dan Remotea: Mixed Up Mary, Mašinko, Eleven...

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.02.2021.

0

Mašinko. Foto: Vjekoslav Azenić

Mašinko. Foto: Vjekoslav Azenić

Remote je glazbeni festival proširene stvarnosti, označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš, stvarat će se na platformi kakva još nije viđena u našoj regiji

Drugi dan Remotea, glazbenog festivala proširene stvarnosti, u nedjelju 21. veljače donosi nastupe grupa Elemental, Mixed Up Mary, Mašinko i ELEVEN. Virtualni ulaz u festival bit će otvoren od 18.00, dok svirke počinju od 19.00.

Elemental

Drugi dan festivala će svojim nastupom otvoriti Elemental, jedan od najuspješnijih i najdugovječnijih hip hop bendova ovog podneblja. Prošlogodišnji i aktualni album “Ilica” objavljen je digitalno i služi kao testament vremenima u kojima se nalazimo, a noseći singl “Hej sanjalice” osvojio je radijske postaje diljem Hrvatske. Zbog smanjenih koncertnih aktivnosti Elemental od početka pandemije nije održao niti jedan koncert, a upravo će na Remoteu premijerno izvesti neke od pjesama s novog albuma. Koncert će ujedno donijeti i presjek više od dva desetljeća karijere kao i hitove koji su oblikovali brojne generacije obožavatelja.

Mixed Up Mary

Okosnicu benda Mixed Up Mary čini glazbeno-bračni par Ana i Konrad Lovrenčić, a svoj stil nazivaju chamber pop. Sjajni debitantski album “Umolomni” naslijedio je novi singl “Mjesto” snimljen u prošlogodišnjem periodu izolacije, a svoje mjesto će naći na drugom danu Remotea.

Mašinko

Zagrebački punk rock bend Mašinko jedno je od najvoljenijih imena regionalne nezavisne scene. Nedavno objavljen spot za singl “Perice” sniman je uz pomoć fanova na prošlogodišnjoj proslavi 10 godina karijere i samo je još jedna potvrda kultnog statusa benda. Pjesma je skinuta s albuma “Danas ću, Sutra ću” koji je završio na listama najboljih izdanja prošle godine.

Eleven

Eleven je solo techno projekt bubnjara benda ABOP,  Ivana Levačića, koji aktivno djeluje i u bendovima Kries i Chui. Dobitnik je nagrade Ambasador za najperspektivniji bend/autorski projekt elektroničke glazbe.

Svemu ovome prethodi prvi dan festivala, u subotu 20. veljače, na kojem će nastupiti MI VIDA, Chui, Nipplepeople i ABOP.

Remote je glazbeni festival proširene stvarnosti, označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš, stvarat će se na platformi kakva još nije viđena u našoj regiji. Publici će biti dostupan putem entrio.stream platforme, bez potrebe za dodatnom VR tehnologijom i to isključivo za vrijeme trajanja festivala. Time će, kao i pravi festival, Remote biti jedinstveno iskustvo koje se može doživjeti samo u trenutku kada se i održava.

Ulaznice

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 50 kn za jednodnevnu ulaznicu i 60 kn za dvodnevnu, što su iznosi koji ostaju do samog festivala. Ulaznice se prodaju isključivo na webu Entrija.

VIŠE O TEMAMAglazbeni festivaliRemote FestivalElementalMixed Up MaryMašinkoEleven
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se