Dreft Fashion Week Zagreb vodi nas u jesen/zimu 2013/2014.

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 19.04.2013.

0

Iako je konačno došlo dugoočekivano proljeće i lijepo vrijeme, Dreft Fashion Week Zagreb nas uskoro vodi u jesensko-zimsko razdoblje, u čudesnu modnu šumu

U bajkovitom svijetu još jednog Dreft Fashion Weeka Zagreb snimljena je sofisticirana kampanja pod kreativnom palicom direktorice DFWZ-a, Sarah Josipović, a pred objektivom  vrhunskog modnog fotografa Gorana Matijašeca. "Snimanje ove kampanje stvarno je bio pravi gušt. Osim stručnog tima zbog kojeg je inače zahtijevan projekt postao zabavan, u izvedbi su mi puno pomogle čarobnice iz Iron&je koje su fotke dovele na željenu razinu. Izuzetno sam zadovoljan fotografijama, cilj im je da privuku pažnju što sigurno i hoće. Zabave na snimanju nije nedostajalo, pogotovo kad se radilo o postavljanju scene". 

Fotograf Goran Matijašec i Lidija Lešić mojim su kreacijama dali život, točno onu notu koju sam ja htjela pobuditi u ženi

Za zaštitno lice odabrana je Lidija Lešić, manekenka s talijanskom adresom. Nakon brojnih revija na milanskom Tjednu mode i kampanje za veliku talijansku kozmetičku kuću, Lidija se vratila u Zagreb kako bi s timom Dreft Fashion Weeka snimila kampanju. 

Sarah Josipović objasnila je što čini najnoviju kampanju posebnom: "Odličan tim, prekrasna Lidija i modeli Marice Pažanin jedan su od glavnih razloga zašto ova kampanja odiše nekom novom energijom. Snimanje je, kao što je to uvijek slučaj s DFWZ-om, prošlo u zabavnom i ugodnom tonu i mislim da se to najbolje vidi na fotografijama. Mogu reći da smo spremni za novu sezonu, u kojoj kao i uvijek, donosimo brojne novosti i zanimljivosti kojima se i sami radujemo pa posjetitelji mogu očekivati nikad bolje izdanje Dreft Fashion Weeka Zagreb."

Modne kreacije iz ateliera su pobjednice prošlosezonskog natječaja Dreft Next Generation mlade dizajnerice s TTF-a Marice Pažanin, a za frizuru je zaslužna Rene Inglese ispred Instituta za njegu kose Rene. S obzirom na aktualno proljetno vrijeme Rene se odlučila za popularnu opuštenu pletenicu. "Pletenice su već neko vrijeme hit u modnim, ali i street style krugovima. Iako je ideja kampanje mistična i orijentirana ka zimskim vremenima, raščupana pletenica bila je savršeni kontrast i dodatak neobuzdanim granama".

Marica je podijelila s nama svoje dojmove sa snimanja prve mode kampanje: "Za kampanju smo imali super ideju koju je trebalo provesti u djelo. U početku sam bila skeptična kako ćemo to izvesti no kada sam došla i susrela se s cjelokupnim timom, moja skeptičnost je automatski prerasla u uzbuđenje. Atmosfera na setu bila je opuštena i vesela. Moj dojam je kako smo uspjeli napraviti odličan posao, cijeli tim je odlično funkcionirao zajedno.  Fotograf Goran Matijašec i Lidija Lešić mojim su kreacijama dali život, točno onu notu koju sam ja htjela pobuditi u ženi: atraktivnost, ali i nježnost. Jako sam zadovoljna krajnjim rezultatom i jedva čekam reviju u svibnju".

Nadolazeći Dreft Fashion Week Zagreb i ove se sezone održava se na dobro znanoj adresi, u Hypo centru od 9. do 11. svibnja. Zagreb će tijekom tri savršena modna dana, uz standardno vrhunsku produkciju i scenografiju, na pisti Dreft Fashion Weeka ugostiti mnoga kreativna imena domaće modne scene te goste iz svjetskih modnih centara Londona, Pariza i Brusellsa. Toni Rico, Ivana Popović, Mladen Grubić, Ana Kujundžić, Milena Rogulj, Kristina Burja, Natalija Smogor, Zjena Glamočanin i Ivančica Hrustić domaća su dizajnerska imena koja već sezonama svojom kreativnošću oduševljavaju modnu publiku i kritiku. Uz ova snažna dizajnerska imena, na pisti Dreft Fashion Weeka Zagreb pojaviti će se i mlade nade hrvatskog dizajna, Marica Pažanin, prošlogodišnja pobjednica natječaja za mlade dizajnere pod pokroviteljstvom Drefta te nekadašnja pobjednica Pret-a-design natječaja, Maja Hrastinski


VIŠE O TEMAMADreft Fashion WeekZagreb Fashion WeekLidija LešićGoran MatijašecMarica PažaninSarah Josipović




Povezano