Dr. Martens je i ove jeseni must, škicnite novu kolekciju

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 17.09.2020.

0

Foto: ShoeBeDo

Foto: ShoeBeDo

Najveći poklonici Dr. Martensa iz svojih čizma ne skidaju se ni tijekom ljetnih mjeseci, ali za većinu - vrijeme Marti dolazi s jeseni

Dr. Martens ili popularnije samo 'Marte', jedan su od najvećih fenomena u povijesti mode i lifestylea. O njima se zna vjerojatno više nego o ijednom modnom komadu ikada, jer Marte nisu trend, pa čak ni povijesno jak brand. Dr. Martens je kult.

Izrastao je od radničke obuće kroz umjetničke subkulture u uniformu pojedinih generacija, dok ga nisu prigrlili i gurui mode i doveli Marte na svjetske modne piste. I to više od svega govori o Martensu, brandu koji je ostao uniforma punka ili skinsa, a u isto vrijeme se pojavljuje na red carpetu London Fashion Weeka.

Na svom putu, koji traje već 60 godina, modeli su prepoznatljivi po boji, broju rupica te izbrazdanom gumenom potplatu sa zračnim jastukom, koji je  prošiven žutim koncem.

Dr. Martens

Dr. Martens

Marte su bezvremenske; i kroz godine i tijekom godine. Najveći poklonici Dr. Martensa iz svojih čizma ne skidaju se ni tijekom ljetnih mjeseci, ali za većinu - vrijeme Marti dolazi s jeseni.

Foto: ShoeBeDo

Foto: ShoeBeDo

Kombinacije poput 'kratke hlače & čizme' uskoro će se zamijeniti toplijim outfitima, koji u kombinaciji s Martama stvaraju 'wow' efekt. Monokromatski mat i lakirani modeli, koji su upravo stigli u ShoeBeDo, savršeno će se uklopiti sa svim jesenskim haljinama, trapericama, vestama, balonerima, odijelima pa čak, u onim najhrabrijim slučajevima, i trenirkama.

Dr. Martens

Dr. Martens

Iako su jesen i zima pred nama po mnogo čemu neizvjesne i nose sa sobom takozvano ''novo normalno'', ostaje nam i jedno ''staro normalno'' – Marte su i ove sezone must have, pravi imperativ.

Foto: ShoeBeDo

Foto: ShoeBeDo

Zato posjetite jedan od ShoeBeDo dućana i uskočite u svoje nove Marte.


VIŠE O TEMAMAčizmeDr. MartensMartegležnjačecipeleShoeBeDo
Povezano