Donna Vekić o Osijeku, obitelji, čokoladi i kulenu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.12.2020.

0

Foto: Robert Gašpert

Foto: Robert Gašpert

Ana Radišić godinu je zaključila s Donnom Vekić – jednom od najboljih hrvatskih tenisačica, koja je ujedno i na listi top 20 svjetskih tenisačica

Ova je godina na svim poljima bila izazovna, one najhrabrije potaknula je na velike promjene, a na takvu se odvažila i Ana Radišić, RTL-ova voditeljica i urednica koja je pokrenula vlastiti podcast. Od prvog dana ljeta, kada je prvi podcast ugledao svjetla dana, do danas, Ana je ugostila gotovo 30 inspirativnih ljudi, a godinu je zaključila s Donnom Vekić – jednom od najboljih hrvatskih tenisačica, koja je ujedno i na listi top 20 svjetskih tenisačica.
"Jedino mi je obitelj iznad tenisa, ona je uvijek na prvom mjestu", otvoreno je priznala 24-godišnja Osječanka koja je od 12. godine trenirala u Londonu i od tada 80 posto vremena provede na putu. Bez roditelja, kaže, ne bi uspjela, a tata joj je i danas menadžer i kako Donna kaže: "On zna što ja želim, čak i onda kada ja ne znam što želim".
U Hrvatsku, pa tako i u 'nebeski' studio kod Ane, stigla je iz Monaka kako bi blagdane provela s obitelji nakon čega putuje u Australiju na Australian Open. Donna je priznala i da joj je godina zbog korona virusa bila iznimno teška, a povratak na terene bez publike joj je bio ogroman šok.

"Nakon zadnjeg turnira sam otišla na detoks sedam dana sama, u planine u Španjolskoj. Bilo mi je super, uspjela sam se resetirati i odmoriti. Sada sam završila sa sedam tjedana priprema i osjećam se spremno, jedva čekam mečeve", kaže Donna koja vrijeme u Osijeku provodi s obitelji kako bi nadoknadila sve propušteno, ali i kako bi uživala u delicijama.

Donna Vekić

Donna Vekić

"Kulen je uvijek tu, bez toga ne ide. A kada dođem od ujne tražim da mi napravi lazanje, jer mi je to ostalo u sjećanju, mada sam ih morala naučiti i sama raditi jer sve manje i manje idem kući", otkriva kroz smijeh. Donna je ove godine pokrenula tenis egzibiciju u Osijeku na kojem su sudjelovali brojni tenisači, a i ponosna je ambasadorica Osječko baranjske županije te po svijetu rado priča o ljepotama Hrvatske.

Ani Radišić otkrila je i da je velika zaljubljenica u prirodu, obožava zalaske sunca jer je opuštaju, uživa u mirisnim svijećama, ali isto tako obožava i tipične ženske stvari poput odlaska frizeru pa često i na turnirima na slobodan dan ode frizeru.

Donni se znalo događati da svoju tenisku torbu jednostavno – zaboravi! „Jednom je nepovratno ostala u vlaku, jednom sam je ostavila u busu, ali je tata trčao za busom i na kraju je torbu našao“, ispričala je simpatična Slavonka te priznala kako se nosi s porazima.

"Od poraza se dižem čokoladom. Par sati nakon poraza budem loše volje, ali sutradan nastavljam dalje", kazala je Donna koja u 2021. godini svima, pa tako i sebi, želi najviše zdravlja.

VIŠE O TEMAMADonna VekićAna Radišić
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se