Dobrota je IN: Lutkice hrvatskih dizajnera pomažu djeci

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 02.10.2012.

12

'Dobrota je uvijek u modi' neslužben je naziv humanitarne modne večeri koju će UNICEF 6. listopada u Laubi organizirati u sklopu jubilarnog 20. Cro-à-portera

Hrvatski dizajneri za tu su priliku izradili unikatne krpene lutkice koje će i predstaviti na večeri, a sav prihod od prodaje ulaznica i lutkica namijenjen je UNICEF-ovom programu za poticanje udomiteljstva djece s teškoćama u razvoju.
Aleksandra Dojčinović, A'MARIE, Anamarija Asanović, Boris Pavlin, Borna et Fils, Dioralop, ELFS, Hippy Garden, Ivica Klarić, Jelena Aleksić, JET-LAG, Luka Grubišić, Linea Exclusive, Matija Vuica, Monika Sablić, MAK, Madam Demode, Sonja Lamut, Tomislav Bahorić, Zoran Aragović, Zigman, XD Xenia Design, Etna Maar i Image Haddad dizajneri su koji su udružili snage za djecu i na večeri će predstaviti svoje unikatne krpene lutkice "Seka i braco" koje će se prodavati po cijeni od 500 kuna.
Projekt izrade krpenih lutkica UNICEF provodi već više od 20 godina u suradnji s volonterima koji ih izrađuju, a u Hrvatskoj su se pod imenom Seka i braco počele prodavati 2006. godine. Izrađuju ih marljive volonterke treće dobi, koje godišnje naprave 200-tinjak lutkica, pomažući time promicanje udomiteljstva koje se u Hrvatskoj provodi kroz akciju "Svako dijete treba obitelj".

Naime, više tisuća djece u Hrvatskoj odrasta u institucijama, koje unatoč trudu osoblja koje tamo radi ne mogu nadomjestiti roditeljsku ljubav i pažnju. Stoga je UNICEF pokrenuo akcije poticanja udomiteljstva kako bi senzibilizirao širu javnost o važnosti odrastanja djece u obiteljskom okruženju, uključujući i poticanje specijaliziranog udomiteljstva djece s teškoćama u razvoju.

Ulaznice za tu ekskluzivnu večer dobrote i dizajna mogu se kupiti po cijeni od 200 kuna u Unicefovoj trgovini u Ilici 8, Medveščak Fan Shopu u Teslinoj 6 te u Eventim ticket Shopu u Jurišićevoj 2a kao i na njihovoj internetskoj stranici www.eventim.hr.

Posjetitelje ove posebne večere očekuje jubilarna revija modnog ateliera Boudoir te predstavljanje unikatnih dizajnerskih lutkica.

VIŠE O TEMAMAUNICEFCroAPorterElfsZoran AragovićLuka GrubišićAleksandra DojčinovićSonja LamutIvica KlarićNeda Makjanić KunićJuraj ZigmanCro A Porter
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se