Dječja odjeća s otrovnim krznom povučena s tržišta

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.02.2016.

0

Sporni proizvod | Blumarine Baby | Foto: Prijatelji životinja

Sporni proizvod | Blumarine Baby | Foto: Prijatelji životinja

U odjevnom artiklu marke Blumarine Baby, testovi su tako pokazali prekomjernu prisutnost heksavalentnog kroma koji je karcinogen

Krajem prošle godine, talijanska organizacija LAV objavila je rezultate istraživanja koje je pokazalo prisutnost otrovnih tvari u razini iznad dopuštene na odjevnim predmetima koji sadržavaju životinjsko krzno. Radilo se o odjeći za djecu, a slijedom dokaza, Ministarstvo zdravlja u Italiji krajem siječnja naredilo je povlačenje opasnih artikala s tržišta, kaže se u priopćenju hrvatskih Prijatelja životinja.
U odjevnom artiklu marke Blumarine Baby, testovi su tako pokazali prekomjernu prisutnost heksavalentnog kroma koji je karcinogen i može izazvati alergijske reakcije. Ostale opasne tvari nađene su i u odjevnim predmetima proizvođača Woolrich i D&G, namijenjenih za djecu do godinu i pol starosti. Nakon prvog sličnog istraživanja u Italiji 2013. godine, organizacija LAV postigla je privremene, ali i trajne zabrane prodaje dječjih odjevnih artikala s krznom.

VIŠE O TEMAMAdječja odjećaPrijatelji životinjaBlumarineWoolrich
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se