Diorovo remek djelo: Futurističke čizme o kojima se priča

Piše: A.A., Pariz, Zagreb
Objavljeno 06.05.2015.

0

Čizme by Dior

Diorovo metafizičko estetsko putovanje kroz prošlost, sadašnjost i budućnost svoj vrhunac doživljava u futurističkim, avangardnim, ali i dalje jako nosivim čizmama

Čizme by Dior

Čizme u kojima je tamnoputa legenda modelinga Liya Kebede pozirala za naslovnicu svibanjskog izdanja pariškog Voguea privukle su veliku pažnju fashionistica, a ako vas zanima odakle stiže ovaj ludo dobri par obuće, evo odgovora!

Riječ je o avangardnim, futurističkim čizmama modne kuće Dior. Oni koji prate događanja na modnom planetu sjetit će se da je Raf Simons, kreativni direktor Diora, u siječnju predstavio haute couture kolekciju koja je svojevrsna metafizička modna odiseja, estetsko pretapanje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

"Želio sam prikazati jednu pomalo divlju stranu haute couture žene, seksualiziraniju i slobodniju, u određenom smislu i stranu", objasnio je Raf Simons.

Jedan od ključnih sastojaka te priče bile su i ove opake futurističke crne čizme na avangardnoj metalnoj peti ukrašenoj kristalima za koje treba izdvojiti 1.400 eura (oko deset i pol tisuća kuna).


VIŠE O TEMAMAčizmeChristian DiorRaf Simonscipele
Povezano