Dinamo Zagreb i adidas predstavili dresove za novu sezonu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 17.07.2019.

0

Foto: GNK Dinamo Press

Foto: GNK Dinamo Press

GNK Dinamo Zagreb i tehnički sponzor kluba adidas predstavili su u fan shopu u centru Zagreba nove službene dresove za sezonu 2019/2020.

Nakon jedne od najboljih sezona u povijesti kluba - osvojenog naslova prvaka Hrvatske i titule pobjednika Superkupa te nakon povijesnog proljeća u Europi i nastupa u osmini finala Europa lige, prva momčad Dinama na prekrasnim će novim adidas dresovima s ponosom iznad grba nositi tri zvjezdice. Zvjezdice označavaju ukupno 30 osvojenih naslova prvaka u bogatoj povijesti kluba, a svaka predstavlja po 10 osvojenih titula.

Na predstavljanju dresova u Dinamovu fan shopu u Jurišićevoj ulici u srijedu, 17. srpnja bili su igrači prve momčadi Arijan Ademi, Dominik Livaković, Dinko Horkaš, Kevin Theophile-Catherine, Emir Dilaver, Nikola Moro, Amer Gojak, Antonio Marin, Mislav Oršić, Bruno Petković i Lovro Majer.

gnkdinamo.hr

gnkdinamo.hr

Novi adidas dresovi izrađeni su od najkvalitetnijih sportskih materijala te sadrže ClimaLite opremu, a ove sezone klub je atraktivnom vizualnom promocijom i spektakularnom igrom svjetla predstavio kompletnu garnituru i tri novodizajnirana dresa. Igrači Dinama na modnoj su pisti premijerno predstavili dresove koji su odraz sportske autentičnosti, ali i urbanog street style izgleda.

Dinamovci u novim dresovima

Dinamovci u novim dresovima

Prvi dres Dinama prepoznatljive je plave boje, ovoga puta u retro stilu s okomitim bijelim crtama. Aktualna kombinacija plave s tankim okomitim bijelim prugicama prvi je put predstavljena na ljeto 1987. godine, a tada je bila riječ o svjetlijoj nijansi plave. Sadašnja temeljna boja i dizajn popraćen bijelim dodacima svojevrsna su poveznica s Dinamom iz druge polovice 70-ih godina kad je momčad prvi put nosila adidas dresove. Upravo je adidas bio prvi inozemni tehnički sponzor u povijesti kluba, a klub nastavlja tradiciju domaćeg dresa u boji grada Zagreba. Na leđima i u ovoj sezoni ostaje natpis ''Nema predaje''.

gnkdinamo.hr

gnkdinamo.hr

Ove sezone drugi, odnosno gostujući dres Dinama ostaje žute boje, a nastavlja predstavljati poveznicu detalja iz povijesti grada i kluba koji su bili označeni upravo žutom bojom – prvi električni tramvaj u Zagrebu, pročelja diljem grada, žute mreže na golovima Dinama kroz povijest... Na turneji po Južnoj Americi početkom 50-ih godina Dinamovim su se igračima svidjeli dresovi popularnoga Peñarola iz Montevidea: žuto-crne okomite pruge.

Foto: GNK Dinamo Press

Foto: GNK Dinamo Press

Ondje su tada kupili komplet takvih dresova pa ih koristili u brojnim prvenstvenim utakmicama. Klub je početkom 60-ih također nabavio novi žuto-crni komplet po uzoru na Peñarol i u toj garnituri također igrao neke prvenstvene utakmice. Postoje i foto-zapisi sa utakmica glavne i juniorske Dinamove momčadi pri čemu su stariji igrali u plavoj, a mladi u žuto-crnoj kombinaciji. I u novije doba klub je u nekoliko navrata koristio zanimljive dresove u nijansama žute boje.

Novi dresovi za novu sezonu

Novi dresovi za novu sezonu

Treći dres u kojem momčad pretežno nastupa u europskim utakmicama ove sezone ima futuristički, zanimljiv i moderan izgled, a radi se o kombinaciji tamno plave i žute boje. Izrazito tamnu nijansu plave boje Dinamo je prvi pute predstavio 1984. godine. Od ljeta 2007. za europske utakmice promovirana je tamnoplava garnitura, a od 2017. godine klub je zamijenio tamnoplavu crnom. Od ovoga ljeta glavni europski dres ponovno je tamnoplavi te se vraća na tragove povijesti. U novoj garnituri tamnoplavoga europskog dresa pojavljuju se i elementi žute boje, a to je i djelomična poveznica sa starim vremenima kad je Gradjanski krajem 30-ih godina koristio pričuvnu garnituru s plavo-žutim prugicama. Ovaj europski dres po prvi put ove sezone ima grb u modernoj outline tehnici zbog čega djeluje još atraktivnije.

gnkdinamo.hr

gnkdinamo.hr

Novi dresovi Dinama bit će u prodaji u fan shopu na stadionu Maksimir te u novom fan shopu u Jurišićevoj 2a, u centru Zagreba, od četvrtka, 18. srpnja. Isto tako, dresovi će biti dostupni i u web shopu Dinama na shop.gnkdinamo.hr. Sve ostale detalje moći ćete saznati uskoro na službenim kanalima kluba.


VIŠE O TEMAMADinamo Zagrebadidasnogometni dresovi
Povezano