Diana Krall, prva dama svjetskog jazza stiže u Lisinski

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 06.07.2022.

0

Diana Krall uskoro u Lisinskom

Diana Krall uskoro u Lisinskom

Diana Krall, vodeća svjetska jazz pjevačica i pijanistica, izazvala je veliki interes domaće publike za nadolazeći koncert 12. srpnja u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski

Njezina dubina i jasnoća, promišljena introspekcija i glazbeni raspon već tri desetljeća privlače koncertnu publiku diljem svijeta, pa je i razumljivo očekivati da će se za ovaj glazbeni spektakl tražiti ulaznica više.
Ova multiplatinasta glazbenica i dobitnica Grammyja savršeno navigira kroz svoj eklektičan glazbeni stil, uspješno interpretirajući jazz, pop, rock, bossa nova i swing klasike što joj je donijelo globalnu slavu i prepoznatljivost.
"Ja samo biram pjesme koje mi se sviđaju, u kojima mogu pronaći priču, bilo da se radi o pjesmi Joni Mitchell ili Irvinga Berlina. Ali smatram da je najveći skladatelj od svih ipak Duke Ellington", izjavila je jednom prigodom upitana odakle crpi inspiraciju za pjesme koje snima i izvodi uživo.

Svojom originalnošću, svježom interpretacijom i ekspresivnim pjevanjem dosegla je sam Olimp jazza, a njezini su albumi osvajali su vrhove Billboard ljestvica. Talentirana Diana Krall posjeduje sposobnost uvući vas duboko u pjesmu svojim umijećem sviranja vokalnog easy listening jazza modernog doba.

Na aktualnoj svjetskoj turneji, u koju je uključen i Zagreb, redom oduševljava publiku i kritiku, te je njezin ekskluzivni nastup definitivno jedan od koncerata koji će obilježiti ovu sezonu.

VIŠE O TEMAMADiana KrallLisinskijazzkoncerti u Zagrebu
Povezano