Croatia Airlines u sezonu ulazi s više letova i sjedala

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 26.03.2014.

0

Foto: Croatia Airlines

Foto: Croatia Airlines

Najvažnije tržište i ove će godine u ljetnom redu letenja biti Njemačka

Nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines (CA), čijim zrakoplovima godišnje dolazi oko dvije trećine svih avioturista u Hrvatsku, i ove će godine, povećanim brojem letova i sjedala tijekom sezone te 'turoperatorskim' cijenama sličnim lanjskima, očekujući u tom segmentu i poraste u odnosu na prošlu godinu, nastaviti pridonositi razvoju hrvatskog turizma.
Najavljujući aktivnosti i očekivanja od ove turističke sezone iz CA za Hinu ističu da će i ove godine uoči uskrsnih blagdana, kojima u Hrvatskoj tradicionalno počinje turistička sezona, uvesti sezonske linije prema mnogim europskim tržištima te povećati broj tjednih letova na postojećim linijama. Dio je to ljetnog reda letenja koji ove godine počinje 30. ožujka, a broj letova postupno će se povećavati tijekom travnja, dok će se maksimalni nalet postići početkom svibnja i održavat će se do kraja rujna.
Najvažnije tržište i ove će godine u ljetnom redu letenja biti Njemačka, dok se sezonski letovi uvode i na tržištima Velike Britanije, Francuske, Švicarske, Austrije, Nizozemske i drugih. Ističe se da će u ovoj turističkoj sezoni, slično kao i u lanjskoj, CA raspolagati s flotom od 12 zrakoplova, a mreža letova prilagodit će se aktualnoj tržišnoj potražnji u skladu s programom restrukturiranja. Okosnica poslovanja i dalje ostaju letovi u međunarodnom prometu te se u tom segmentu ove godine očekuje više od 80 inozemnih konkurenata.

Zbog dobrih najava za hrvatski turizam za ovu godinu s gotovo svih tržišta, povećanog broja sjedala u odnosu na prošlu godinu te novog sustava za upravljanje prihodom na letovima i optimizaciju kapaciteta, očekuju se pozitivni putnički efekti, odnosno veći broj sezonskih putnika-turista.

Kada je riječ o sezonskim letovima, najveći broj letova ove godine planiran je iz najvažnijih emitivnih tržišta u odredišta na jadranskoj obali, posebno na zračne luke u Split i Dubrovnik, a novost su im izravni sezonski letovi subotom na liniji Split-Atena.

VIŠE O TEMAMACroatia Airlineszračne linije
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se