ČESTITAMO! Agencija Talia Model slavi dvadeseti rođendan

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 17.12.2018.

1

Foto: Darija Cikač

Foto: Darija Cikač

Talia Model, jedna je od najpoznatijih modnih agencija u Hrvatskoj, te ne postoji osoba u modnom svijetu koja ne zna za nju i Tihanu Harapin Zalepugin

Čak i osobe koje nisu u modnom svijetu čule su za neka modna imena koja su stasala u Talia Model agenciji, poput Anite Dujić, Vedrane Linardić, Kristine Šalinović, Petre Friganović, Sare Sorić, Ivone Bevande, Anite Lijić, Claudie Antičević, Marije Janković, Laure Bračun, Leonarde Zeba, Ive Dragović, Morane Paj, Jasmine Hdaghe, Ane Buljević, Claudie Antičević i mnogih drugih.
Dva desetljeća agencije Talia

Dva desetljeća agencije Talia

Tihana Harapin Zalepugin zaslužna je za pronalazak, otkrivanje i poslovni odgoj modela koje su rasle pod njenim okriljem, kako poslovno tako i privatno. Odnos koji Tihana ima sa svojim modelima zahvaljuje svojem iskustvu i zna kako je važno da te djevojke imaju uzor i nekoga u koga će se roditelji tih djevojaka moći pouzdati. Taliju je osnovala 1988., mjesec dana nakon napuštanja Miss Hrvatske u kojoj je kao casting manager radila 5 godina, te otkrila i za scenu pripremala naše najpoznatije missice: Branku Krstulović, Anicu Kovač, Vanju Rupenu, Martinu Novosel i Lejlu Filipović.


Foto: Darija Cikač

Foto: Darija Cikač

One su danas ugledne poslovne žene, majke i supruge, osobe koje svojom pojavom još uvijek privlače javnost i medije, što je Tihanin cilj; da poznate dame Hrvatske uvijek budu dame i profesionalke u svom poslu. Boreći se sa negativnim konotacijama koje se vežu uz modeling i površnosti posla, Tihana ističe kako je posao naporan, ne samo fizički nego i psihički s obzirom da su modeli konstantno izloženi negativnim komentarima o svom izgledu i načinu života, pogotovo ako odu na inozemno tržište gdje je ponuda modela široka i potreban je još veći trud da se bude zamijećen, a za taj se dio brine Marko Lovrić iz agencije Relatum i Vanja Rupena.

Talia Model

Talia Model

Zato, kroz ovaj jubilarni 20. rođendan  obilježava se sav trud i odricanja modela koja su proizašla iz Talie i trebale bi obilježiti hrvatsku i stranu modnu scenu, ali i trud Tihane i cijelog tima iza kulisa. Stilist Damir Begović, polovica modnog dvojca Twins, obukao je Tihanu koja i sama kaže da se ne da u svačije ruke, sašio je prekrasne kapice za modele, te se pobrinuo za nakit. Za predivne fotografije uvijek se pobrinu Darija Cikač koja je stalna suradnica i ispred čijeg se fotoaparata modeli najugodnije osjećaju, te asistent Neven Muretić. Za divnu šminku zaslužne su Kristina Atletić i njezine djevojke iz škole Profokus.

Talia Model | Foto: Darija Cikač

Talia Model | Foto: Darija Cikač

"Volim svoj posao i želja mi je da ga volim još dugo. Ova čestitka i obilježavanje naših 20 godina je naš poklon svima koji mi vjeruju, svim roditeljima, profesorima, dizajnerima, stilistima; svima koji su bili dio tima ili će nam se uskoro pridružiti", kaže Tihana Harapin Zalepugin. Nesumnjivo je da bez ove modne agencije, njezina truda, odricanja i svih koji rade za nju, svijet bi bio uskraćen ljepote naših djevojaka.

VIŠE O TEMAMAmodne agencijeTalia ModelmodelingmanekenstvoTihana Harapin Zalepugin
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se