Cate Blanchett ušla u klub najnagrađivanijih glumica

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.01.2023.

0

Tár - Cate Blanchett

Tár - Cate Blanchett

U hotelu Beverly Hilton preksinoć je sve blještalo od filmskih zvijezda. Ipak, sa Zlatnim globusom kući su se vratili samo neki.

Možda najveći uspjeh ostvarila je Australka Cate Blanchett, osvajačica Zlatnog globusa u kategoriji najbolje glumice u filmskoj drami TÁR. Ulogom Lydije Tár, vrhunske dirigentice kompleksnog karaktera, Cate Blanchett već mjesecima oduševljava kritičare i publiku diljem svijeta. Još od premijere u Veneciji, film Tár i njegova naslovna zvijezda figuriraju kao jedni od najvećih favorita za nagradu Oscar. Potvrđeno je to i sinoć kada je Cate Blanchett primila Zlatni globus za najbolju glumicu u drami.

Ovom pobjedom Blanchett se pridružila Meryl Streep, Ingrid Bergman i Jane Fonda kao najnagrađivanija glumica u kategoriji s tri pobjede. Blanchett je već dvaput osvajala Zlatni globus za najbolju glumicu, jednom 1999. za Elizabeth i jednom za Jasmine French 2014. Također je pobijedila u kategoriji najbolje sporedne glumice u filmu 2008. za Nema me.
 
Cate Blanchett nije bila nazočna dodjeli nagrada u utorak navečer, a prezenter Henry Golding rekao je da nije bila tamo jer snima novi film u Velikoj Britaniji. Nije spomenuto koji je to film, ali zna se da bi Blanchett uskoro trebali gledati u TV seriji Disclaimer redatelja i scenarista Alfonsa Cuarona te spektaklu Borderlands, filmskoj adaptaciji istoimene računalne igre.

A obožavatelji filma Tár uskoro bi je mogli opet vidjeti kao Lydiju Tár. Naime, redatelj filma Todd Field otkrio je nadolazeći kratki film The Fundraiser, koji je smješten u isti svemir kao Tár. Iako nije ulazio u detaljno u radnju filma, uvjerio je obožavatelje da se film odnosi na “prva tri slova tog naslova”. Premijera bi, navodno, trebala biti na ovogodišnjem Berlinalu.


VIŠE O TEMAMAZlatni globusCate Blanchett
Povezano