Britanska legenda Greg Wilson u subotu u Zagrebu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.03.2023.

0

Greg Wilson i Antonio Zuza. Foto: Peti kupe

Greg Wilson i Antonio Zuza. Foto: Peti kupe

U subotu, 25. ožujka klub u Trnjanskoj 5 priprema veliku proslavu uz britansku DJ legendu Grega Wilsona te domaćine Iliju Rudmana i Antonija Zuzu

Godina dana brzo je prošla, a Peti Kupe se za to vrijeme etablirao kao nezaobilazna točka noćnog života i kulture u Zagrebu. U subotu, 25. ožujka klub u Trnjanskoj 5 priprema veliku proslavu uz britansku DJ legendu Grega Wilsona te domaćine Iliju Rudmana i Antonija Zuzu. Odličan izbor za uvertiru dan ranije je koncert sastava Kwaaka Afrobeat, poznatog po ludoj atmosferi i nesputanom slavlju afričkih ritmova.

Prvi rođendan Petog Kupea pravo je vrijeme i za lansiranje nove večeri Discoton kojom će na svoje doći ljubitelji disco zvuka i sličnih žanrova. Za ovu svečanu prigodu u klub se vraća Greg Wilson, koji je bio i prvi inozemni gost nakon otvaranja.

Ovaj legendarni DJ, aktivan već 47 godina, smatra se pionirom miksanja u Velikoj Britaniji te ocem electro-funk zvuka. Znameniti klub Hacienda u Manchesteru angažirao je Wilsona još 1983. kao prvog specijalista za plesnu glazbu, a bio je i prvi DJ koji je miksao uživo na britanskoj televiziji.

Njegov Essential Mix za BBC Radio 1 iz 1999. ima mitski status jednog od najuspjelijih izdanja te dugogodišnje serije mikseva. Greg Wilson nosi i titulu jednog od najboljih remixera svih vremena, a njegov pečat dobila su brojna izdanja velikih izvođača kao što su Grace Jones, The XX, Groove Armada, Bryan Ferry, Talking Heads i Missy Elliot, ali i našeg Ilije Rudmana.

Upravo IIija Rudman, kao i Antonio Zuza, će uz Wilsona ponoviti sjajnu atmosferu kakvu smo doživjeli prije godinu dana. Ilija i Antonio planiraju uskoro i nova gostovanja uglednih imena ovog žanra, no prije svega uživat ćemo u velikoj proslavi prvog rođendana.


VIŠE O TEMAMAPeti Kupekoncerti u ZagrebuGreg WilsonAntonio ZuzaIlija Rudman
Povezano